İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer’e gelerek yapımı yılan hikayesine dönen Zekeriyaköy’deki 1. Cadde’de incelemelerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu’na ziyaret sırasında CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti. İmamoğlu bölgede yoğun ilgiyle karşılanırken, vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLDÜ

Yaklaşık 30 aydır tamamlanamayan ve geçtiğimiz haftalarda tekrar başlayan Zekeriyaköy 1. Cadde’deki yol çalışması en çok bölgede yaşayan vatandaşları ve esnafı mutlu etti.

BAŞKAN GENÇ’TEN İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Zekeriyaköy 1. Cadde’de ki yol çalışmaları kangrene dönüşmüştü. Sarıyer Belediyesi yapıyor, İBB yapıyor gibi her kafadan bir ses çıkıyordu. Ancak 23 Haziran’dan sonra bu yetki karmaşası ortadan kalktı ve yolu İBB bitirdi. Son drece önemli bir proje ve aynı zamanda bölge halkı için de mutluluk verici. Tabi sadece bununla yetinmeyeceğiz. Çok daha önemli çalışmalarımız olacak. Bu yüzden başta İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İLÇELERDEKİ SORUNLARI KONUŞARAK ÇÖZECEĞİZ”

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan İmamoğlu, yapılan çalışmalar ve yolun durumu ile ilgili son bilgileri alırken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Bilgi aldığım arkadaşlar çalışmaların yaklaşık 4 ay sonra biteceğini söyledi. Fakat biz bu sürenin daha da kısalmasını istiyoruz. Bölge halkıyla konuştum ve gerçekten canlarının yandığını gördüm. Uzun zamandır bu yol ihmal ediliyordu. Biz İBB ile ilçe belediyelerinin tartışmasını, didişmesini istemiyoruz. Bu kadar kötü bir tavır tümüyle yok olmalı. Yeni bir dönem başlattık. Bu kapsamda tüm ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldik. İlçelerdeki sorunları konuştuk. Her iki ayda bir toplanacağız ve problemleri masaya yatıracağız” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU SÖZ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda Sarıyer’in köyler bölgesi olarak adlandırılan mahallelere ziyaret gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu’na, CHP İstanbul Milletvekili ve mahalle muhtarları yolun durumu ile ilgili bilgiler vermişti. İmamoğlu da gerekli talimatları vererek, yolun en kısa sürede bitirileceğini ifade etmişti.

ZEYBEK SARIYER POSTA’YA AÇIKLAMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programın ardından gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na yaptığı açıklamada, seçimi kazandıkları takdirde yol çalışmasının tamamlanacağı ile ilgili söz verdiklerini belirtmişti. Zeybek ayrıca çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ve verdikleri sözü tutmanın sevincini yaşadıklarını vurgulamıştı.

SARIYER POSTA