İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı 1. toplantısında Sarıyer'i yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Rumeli Hisarı ve Pınar Mahallelerindeki İBB'ye ait arazilerin satışı ile ilgili maddeler komisyonlara havale edildi.

Sarıyer'in yarım asrı aşan mülkiyet sorununun çözümüne ilişkin adım atan İBB Meclisi, Rumeli Hisarı ve Pınar Mahallelerindeki İBB'ye ait arazilerin satışı ile ilgili maddeleri görüştü.

"Maddeler komisyona havale edildi"

Meclis gündemine gelen 28. ve 29. maddeleri komisyonlara havale edildi. Komisyon üyeleri söz konusu maddeleri görüştükten sonra maddeler bir kez daha İBB Meclisi'nin gündemine gelecek ve karara bağlanacak.

"Diğer mahalleleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor"

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na bilgiler veren Sarıyer Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve İBB Meclisi CHP Üyesi Nizamettin Günel, "Rumeli Hisarı ve Pınar Mahallelerindeki İBB'ye ait olan bazı parsellerin vatandaşa satışı ile ilgili gündeme gelen maddeler komisyonlara havale edildi. Komisyon da o arazilerin satılıp satılamayacağına ilişkin değerlendirme yaptıktan sonra yol haritası belirlenecek. Bunların dışında Sarıyer'in diğer mahalleleri ile ilgili de çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA