Tarabyaüstü Araba Yolu Caddesi’nde bulunan yaya yolu, yaklaşık 25 yıldır özellikle yürüme ve görme engelli vatandaşlara büyük zorluklar yaşatıyordu. Sarıyer Belediyesi, çeyrek asırlık problemi geçtiğimiz günlerde çözüme kavuşturdu.

Söz konusu yaya yolunda belli bir yerden sonra yayaların önüne merdiven basamakları çıkıyordu. İşin en ilginç yanı ise yürüme engelli bireylerin yoluna devam edebilmelerine olanak sağlayan hiçbir çıkış bulunmuyordu.

Gelişi güzel yapılan çalışmalar

Sarıyer’in birçok kaldırımında engelliler için işaret taşlarının olmayışı, kaldırım farklarının yüksek oluşu ve yolun ortasındaki elektrik direkleri, engelli vatandaşlar için büyük sorun teşkil ediyor. Engelli vatandaşların kaldırımdan yeteri kadar yararlanamama sebebi ise gelişi güzel yapılan çalışmalar.

Sorun çözüme kavuştu

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart yerel seçimlerinde bir kez daha başkan seçilmesinin ardından ilçenin üstyapı problemlerini çözmeye devam ediyor. Bu kapsamda belediye ekipleri, Tarabyaüstü Mevkii’ndeki kaldırımın çeyrek asrı bulan sorununu çözdü.

“Belediyeler gerekli denetimi yapmalı”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan mahalle sakinlerinden Hakan Yılmaz, “Kaldırımda yürürken bizler bile büyük sorunlar yaşıyorduk. Yürüme engelli vatandaşların halini düşünmek dahi istemiyorum. Kaldırımlarla ilgilenen merciler bu konuya gerekli önemi göstermeli. Bu kaldırımları kimlere yaptırıyorlarsa sıkı bir denetim uygulamalılar. Çünkü bu kadar hatalı ve düzensiz bir işin yapılması çok zor. Burada ya çok ciddi bir bilgi eksikliği ya da umursamazlık var. Mahallemizdeki bu sorun çözüldü ancak diğer mahallelerde de buna benzer problemler bulunuyor” dedi.

İşte yaya yolunun önceki hali:

SARIYER POSTA