Bahçeköy Yenimahalle’deki bir binanın kolonları patladığı için tahliye edilmişti. Yayınlanan ön rapor ile binanın riskli bulunmasının ardından bina sakinleri eşyalarını tahliye etmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde 39 dairenin olduğu 9 katlı bir binanın iki ana kolonu patlamış, binada yaşayan 120 vatandaş ekipler tarafından tahliye edilmişti. Mühürlenen bina ile alakalı Sarıyer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hazırladığı ön rapora göre bina riskli bulundu ve tamamen tahliye edilmesine karar verilmişti. Alınan karar itibari ile ev sahipleri binadan eşyalarını taşımaya başladı.

Tahliye işlemi ne kadar sürecek?

Tahliye işlemleri ise bugün saat 10.00 itibariyle başladı. Eşyaların tahliyesi için binaya ev sahipleri ve nakliyeciler geldi. Nakliyecilerin gelmesiyle birlikte zabıtaların kontrolünde bina önündeki emniyet şeridi açıldı. Ardından binanın kapısı açılarak. Nakliyeciler ile birlikte ev sahibi eşyaların taşınması için binaya girdi. Bugün 3 bina sakininin eşyalarının taşınması planlanıyor.

“Kimse hiçbir şekilde mağdur olmaz”

Tahliye işlemleri için bölgede incelemelerde bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Boşaltma tamamlandıktan sonra binanın tamamında röleveler yapılacak. Muayenesi ve zemin etüdü yapılması gerektiğini belirtti teknik arkadaşlar. Bu doğrultuda yapılması gerekeni önümüzdeki günlerde daha net belirleyeceğiz. Burada bakanlığın son noktada vereceği karar önemli. Vatandaşı ilgilendiren şey ise 'Ne olacağız?' Bakanlık daha önceki tecrübelerinden ve çıkan raporlarından sonuca gidecek. Vatandaşın şundan emin olması lazım, hiç kimse hiçbir şekilde mağdur olmaz. Kira ve benzeri konularda devlet yardımcı olacak. Birinci gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürü buraya geldiğinde, sayın bakanla veya yetkiliklerle görüştüğümde de sözlü olarak bu işlerin karşılanacağını söylediler” diye konuştu.

“Sakin olmamız lazım”

Genç, “En doğru bilgiyi burada muhtardan alabilirsiniz. Yani sokaktan birilerinin söylediği şeyler çok doğru değil. Bir duygusallık var, yıllardır burada oturan insanın evini boşaltma sıkıntısı var hatta evlenecekler, gelin gelecek gelin çıkacak. Bunların hepsi var. Yaşamdan her türlü örnek var. Olması gereken sakinliği yaratmak. Sakin olmamız lazım. Bina ruhsatlı bir bina değil, projelendirmiş değil. Yani binanın taşıyıcı sistemi, planlaması önümüzde olsa, bakar, kolonların ne olduğunu, nasıl olduğunu söyleyebiliriz. Binayla ilgili bir şey söyleyebilmemiz için tamamını muayene etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA