Sarıyer’in en kalabalık mahalleleri arasında yer alan Zekeriyaköy’de, mahalle sakinleri yıllardır beklediği daha donanımlı ve modern sağlık ocağına kavuştu. Dilek Terimer Aile Sağlık Merkezi bürokratik işlemlerin ardından vatandaşların hizmetine açıldı. Tüm detaylar haberimizde...

Yalnızca Zekeriyaköylülerin değil, aynı zamanda çevre mahallelerin de yararlanacağı Dilek Terimer Aile Sağlık Merkezi, tam kapasite ile hizmet vermeye başladı. Bilindiği gibi mahalle sakinleri tedavi için Sarıyer ilçe merkezine ve daha uzak yerlere gitmek zorunda kalıyordu. Faaliyete giren yeni sağlık merkezi ile bu sorun ortadan kalktı.

TÜM PÜRÜZLER GİDERİLDİ

Yaklaşık 20 bin nüfuslu Zekeriyaköy’e mevcut sağlık ocağının yetersizliği gün geçtikçe artarken, başta Mahalle Muhtarı Semra Özkaya ve mahalle sakinleri yeni bir sağlık ocağı için girişimlerde bulundu. Görüşmeler neticesinde hayırsever bir vatandaş yaptırılan binada bu kez de devir ve personel ataması ile ilgili pürüzler çıktı. Vatandaşın yoğun talebini göz ardı etmeyen yetkililer, yaklaşık 2 yıllık bir sürenin ardından sağlık merkezinin devrini yaptı. Akabinde de Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından geçici olarak doktor ve hemşire ataması gerçekleştirildi.

MÜJDEYİ HÜSEYİN COŞGUN VERDİ

Sarıyer Belediye Meclisi'nin Şubat ayı 2. toplantısında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, sağlık ocağı ile ilgili müjdeyi paylaştı. Coşgun, "Sağlık merkezimizin devri ve personel ataması tamamlandı. Tüm Zekeriyaköylülere ve Sarıyerlilere hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Coşgun'un Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun'a "Ayrıca Sayın Başkan sizinle bir iddiamız vardı. Sağlık ocağı hizmete açılırsa çikolata alacaktınız. Çikolatayı bekliyoruz" sözleri mecliste bulunanları gülümsetti. Coşkun ise AK Partili Hüseyin Coşkun'a "Sözüm söz. Doktor göreve başladığı zaman çikolata da pasta da alırım" şeklinde cevap verdi.

MUHTAR ÖZKAYA GAZETEMİZE AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz sayılarda Zekeriyaköylülerin yeni sağlık ocağı talebi ile ilgili Sarıyer Posta’ya konuşan Mahalle Muhtarı Semra Özkaya, “Sağlık ocağımız talepleri karşılama konusunda çok yetersiz. Yaklaşık 20 bin nüfuslu bir köyüz. Hasta olan vatandaşlarımız ya merkezdeki hastaneye ya da çevre ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına gidiyor. Bu durumdan oldukça muzdariptik ve bize çokça şikayet geliyordu. Gerekli çalışma ve müracaatları yaparak bu soruna kökten çözüm getiriyoruz. Başvurular neticesinde Zekeriyaköy’ün yeni bir sağlık ocağına kavuşacağını gönül rahatlığıyla ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.”

Sarıyer Posta Gazetesi olarak konuyu birçok kez manşete taşıdık ve vatandaşın sesi olduk. devamı için: http://www.kirikkalefirmarehberi.com/

BENZER HABER: Zekeriyaköy yeni sağlık ocağı istiyor

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/sariyer-haberleri/zekeriyakoy-yeni-saglik-ocagi-istiyor-h59884.html