Sarıyer’in en kalabalık mahalleleri arasında yer alan Zekeriyaköy’de, sağlık ocağının yetersizliği gün geçtikçe artıyor. Mahalle sakinleri ise tam donanımlı bir sağlık ocağı istiyor.

Mevcut sağlık ocağının 20 bin nüfuslu Zekeriyaköy’e yetersiz kalması, Mahalle Muhtarı Semra Özkaya’yı harekete geçirdi. Özkaya, mahalleye daha donanımlı bir sağlık ocağı yapılması için görüşmelerini sürdürüyor.

“Yetkililer sesimizi duysun”

Tedavi için yaklaşık 7 km uzaklıktaki Sarıyer Merkez’de bulunan hastanelere veya çevre ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalan vatandaşlar, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Muhtar Özkaya müjdeyi vermişti!

Geçtiğimiz aylarda gazetemize açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Semra Özkaya, sağlık ocağının yapılacağı müjdesini vermişti. Ancak aradan geçen zamana rağmen herhangi bir adım atılmadı. Özkaya, “Sağlık ocağımız talepleri karşılama konusunda çok yetersiz. Yaklaşık 20 bin nüfuslu bir köyüz. Hasta olan vatandaşlarımız ya merkezdeki hastaneye ya da çevre ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına gidiyor. Bu durumdan oldukça muzdariptik ve bize çokça şikayet geliyordu. Gerekli çalışma ve müracaatları yaparak bu soruna kökten çözüm getiriyoruz. Başvurular neticesinde Zekeriyaköy’ün yeni bir sağlık ocağına kavuşacağını gönül rahatlığıyla ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.