15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından şehit edilen Fatih Satır ile Çetin Can, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Sarıyer'de anıldı.

Darbe girişiminin 5. yıl dönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de 15 Temmuz şehitleri dua ve minnetle yad edildi.

İLÇE PROTOKOLÜ TAM KADRO

Kilyos, Yeniköy ve İstinye mezarlığında düzenlenen anma programlarına; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Işıktaş, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Sarıyer İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Acar, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Türkiye’nin dört bir yanında 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler için törenler düzenlenirken, şehitler Sarıyer’de de unutulmadı. Kilyos, Yeniköy ve İstinye mezarlığında düzenlenen anma programlarında şehitler için dualar edildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar da şehitler için Yasin-i Şerif okudu. Tören sonrası mezara gül suyu dökülüp kırmızı karanfil bırakılırken, duygu dolu anlar yaşandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ