Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Eğitim Bir-Sen Sarıyer Şube Başkanı İbrahim Halil Kahraman, Sarıyer Ortaokulu Müdürü Melih Kara, Şair Nigar İlkokulu Müdürü Erdoğan Arslan Yılmaz ve Veysel Vardal Görme Engelliler İlkokulu Müdürü Müjdat Kalkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti.

Basın emekçilerini onurlandırmak için kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Sarıyer Posta’ya ilk ziyareti gerçekleştiren, eğitimciler, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ile görüştü. Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette, yerel basın, Sarıyer’deki eğitim durumu, öğrencilerin ve eğitimcilerin problemleri konuşuldu.

Pehlivanoğlu’ndan eğitimcilere teşekkür

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetemizi ilk olarak eğitimcilerin ziyaret etmesi bizi ayrıca onurlandırdı” sözleriyle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pehlivanoğlu, “Öncelikle nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetemizi ilk olarak eğitimcilerin ziyaret etmesi bizi ayrıca mutlu etti. Her zaman eğitimin ve eğitimcilerin önemine vurgu yapan biri olarak Sarıyer Posta’da da bu tarz haberlere yer vermeye özen gösteriyorum. Bizim amacımız halkın doğru haber almasını sağlamak. Bu kapsamda görevli olduğunuz kurum ve kuruluşlarda yapılan eğitim faaliyetlerini Sarıyerlilere anlatmak istiyoruz. Bu nazik ziyaret bir başlangıç olsun. Aramızdaki iletişimin devam etmesini ve giderek artmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Ülkede basın yoksa diktatörlük ortaya çıkar”

Levent Pehlivanoğlu’nun ve tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Veysel Vardal Görme Engelliler İlkokulu Müdürü Müjdat Kalkan, “Bir ülkede demokrasiyi geliştiren basındır, basını geliştiren demokrasidir. Eğer basın yoksa orada demokratik ortamdan söz edemeyiz. Gazeteciler işlerini yapmaz veya yapmalarına mani olunursa ülkede diktatörlük ortaya çıkar. Bu hem ulusal hem de yerel yönetimlerde geçerlidir. Bu kapsamda Sarıyer Posta Gazetesi’ni yakından takip ve takdir ediyoruz. Böyle bir ortamda yaptığınız haberler ile her görüşe eşit mesafede duruyorsunuz.  Eğitim Bir-Sen olarak İstanbul’da 6 şubemiz var. Bunlarda biri de Sarıyer. Sendikamız adına sizin ve tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

“İlçe Milli Eğitim ile koordinasyon eksikliğimiz var”

İlçe Milli Eğitim ile koordine olamamalarından yakınan Kalkan, “Sarıyer, İstanbul’un en dağınık bölgelerinden biri. Özellikle okulların birbirlerine uzaklığı anlamında. Bu da biz eğitimcileri oldukça zorluyor. Sadece bizi değil, aynı şekilde velilere de engel oluyor. Çünkü okulların birbirlerine bu kadar uzak olması ebeveynlere güçlük çıkartıyor. Maalesef bu konuda İlçe Milli Eğitim biraz eksik. Bizim en büyük sıkıntımız Sayın İlçe Milli Eğitim ile yeterince diyalog kuramamamız ve koordine olamamamız. Fakat Kaymakamımız Gürsoy Osman Bilgin ile son derece sağlıklı bir iletişimimiz var. Umuyorum ki uzun yıllar Sarıyer’de görev yapmaya devam eder” diye konuştu.