İBB, özel gereksinimli çocuklar için güvenli yuva olacak ‘Kısa Mola Merkezi’ kurdu. 4-14 yaş arasında özel gereksinimi olan çocuklar, aileleri tarafından İBB’nin Kısa Mola Merkezine bırakılabilecek.

Bu merkez sayesinde anne ve babalar kendilerine vakit ayırabilecek. Çocuklar uzmanlar eşliğinde kaliteli zaman geçirecek. İlk etapta Maltepe’de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezlerinin sayısı kısa sürede 10’a çıkarılacak.

11 personel hizmet veriyor

381 metrekarelik alanda, 5 atölyesi bulunan Kısa Mola Merkezlerinin oyun alanları da var. Merkezde, 1 çocuk bakım elemanı (özel eğitim gerektiren bireyler), 1 çocuk gelişimi meslek elemanı,  4 eğitmen, 3 destek personeli (yardımcı hizmetler), 1 şoför (yolcu taşıma), 1 veri giriş elemanı olmak üzere 11 personeli bulunuyor. Engelli kartını gösteren özel gereksinimli bireylere %20 indirimli satış yapılacak BELTUR’ kafenin bulunacağı Kısa Mola Merkezlerinde; yiyecek ve içecek satışı da yapılacak.

Ulaşım sıkıntısı yaşanmayacak

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı hizmet verecek Kısa Mola Merkezlerine Özel Gereksinimli Çocuklarını bırakmak isteyen aileler için ulaşım konusunda da yardımcı olunacak. Aileler; Kartal Köprüsü, Maltepe Köprüsü ve Maltepe Sahilinden servisleri kullanarak Kısa Mola Merkezine ulaşabilecek.

SARIYER POSTA