İstanbul genelinde metrekare bazında ofis kiralamaları, yılın üçüncü çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 62,05 arttı. TL bazında Levent'te metrekare başına birincil ofis kiraları 170 TL, Maslak'ta 105 TL olurken,  Anadolu Yakası'nda 120 TL oldu.

Cushman & Wakefield, ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörlerine yönelik hazırladığı "Türkiye Pazar Analizleri 2019 Üçüncü Çeyrek" raporunu yayımladı.

TÜKETİCİYE VE YATIRIMCIYA GÜVEN VERDİ

Türkiye ekonomisinin 2019 ikinci çeyrekte yüzde 1,5 ile beklenenden daha düşük bir daralma göstererek toparlanma sürecine girmesi ve enflasyonunun yaklaşık 3 yıl sonra en düşük seviyesine ulaşarak eylül ayında yüzde 9,26 ile tek haneye inmesi, hem tüketiciye hem de yatırımcıya güven verdi. AVM alan büyüklüğü 80 bin metrekarelik yeni arz ile 12,99 milyon metrekareye ulaştı. Diğer taraftan ofis, sanayi ve lojistik alanlarındaki yeni yatırımların da yavaşlayarak devam ettiği görüldü. Yılın ilk iki çeyreğinde 2018'nin aynı dönemine göre cadde mağazaları ve ofis kiraları kura bağlı olarak yüzde 17'e varan oranlarda gerilemişti. Gerilemenin aynı eğilimde sürdüğü üçüncü çeyrek rapor sonuçlarına göre, Türkiye genelindeki ofis kiraları döviz bazında ortalama yüzde 6 düşerken, perakende pazarında da yüzde 12 civarı bir azalma kaydedildi.

SARIYER POSTA