Türkiye’deki en büyük problemlerden biri olan işsizlik sorununa karşı İstihdam Ofisleri umut oldu. İstihdam Ofisleri, İstanbul’da 21 bin 252 hanede en az bir kişinin istihdama katılmasını sağladı.

İBB’nin istihdam ofislerine 149 bin 870 kişi iş başvurusunda bulundu. İBB Enstitü İstanbul İSMEK ile işbirliği yapan İstihdam Ofisleri en çok işçi talep edilen sektörlerde mesleki eğitim vererek daha çok kişiye iş bulmayı hedefliyor.

Hem meslek öğretip hem de iş buluyor

Bölgesel İstihdam Ofisleri, gerekli durumlarda adayların mesleki eğitimlerden faydalanmasını sağlamak üzere, İBB Enstitü İstanbul İSMEK ile iş birliği içinde çalışıyor. İstihdam Ofisleri vatandaşların eğitim ve kariyer gelişimine de destek oluyor. Böylece başvuruda bulunan adaylara önce mesleki eğitimler verilerek yetkinliklerinin geliştirilmesi ya da yeni bir meslek edindirilmesi; ardından da verilen eğitimler doğrultusunda özel sektördeki açık pozisyonlarda istihdam edilmeleri sağlanıyor.

2021 yılı en fazla eleman talep edilen alanlar

Özel sektör ile Bölgesel İstihdam Ofislerinin iş birliği sonucu, pandeminin olumsuz koşullarına rağmen iş arayan 21 bin 252 kişi işe yerleştirildi. En çok istihdam edilen alanlar ise şöyle oldu: Üretim elemanı, depo personeli, temizlik görevlisi, garson, satış destek elemanı, market elemanı, komi, şoför, güvenlik görevlisi, satış elemanı, hasta danışmanı, doğal gaz sayaç personeli, engelli personel, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, kasiyer, aşçı, cnc operatörü, ön muhasebe, montaj personeli ve tahsilat uzmanı.

Mobil ofisler kenti dolaşıyor

Tüm İstanbullulara çabuk ve kolay ulaşmayı, istihdam sorununun çözümüne katkı sunmayı hedefleyen İBB, “Mobil Ofisler” kurdu. İstanbul’un 13 bölgesinde açılan ofis merkezlerine ek olarak, şehrin tüm bölgelerine fayda sağlamak amacıyla gezici olarak hizmet vererek vatandaşlarımızın iş başvurularını alan iki Mobil İstihdam Ofisi’ne bugüne dek 85 binin üzerinde müracaat yapıldı.

SARIYER POSTA