Telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bu nedenle herhangi bir bozulma veya çalınma gibi durumlarda problemler ortaya çıkabilir. Yere düşme, sıvı teması, hırsızlık gibi olumsuzluklara karşı cep telefonları sigorta kapsamına alınabiliyor. Tabii bu durumda dikkat edilmesi gereken noktalar var...

Cep telefonları akıllı telefon formatına döndükçe ve yapabildikleri kapsam genişledikçe vazgeçilmez hale geldiler. Cep telefonlarını korumak için bireysel olarak yapılması gereken birçok nokta bulunsa da sigortalamak da oldukça önemli bir detay.

"Prim oluşturarak fiyatlandırma yapıyoruz"

Dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan, "Cep Telefonu Sigortası kapsamında hali hazırda kullanımda olan cihazları da sigortaladığı için önce sigortalanmak istenen cihazın hasarsız olduğundan, herhangi bir kırık, darbe, sıvı teması olmadığından emin olunması gerekiyor. Poliçeleşme aşamasında mevcut olan hasarlar teminat dışı olarak değerlendirilebiliyor. Bu doğrultuda aktivasyon testi bulunuyor. Cep Telefonu Sigortası ücretleri telefon markaları ve modellerine göre değişkenlik gösteriyor. Fiyatlandırma için yetkili servislerle entegre olduğumuz canlı bir çalışma modelimiz var. Bu modele göre entegrasyondan gelen güncel cihaz bedeli bilgisi üzerinden prim oluşturarak fiyatlandırma yapıyoruz" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ