İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı'nda alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre bayram boyunca; şehirlerarası seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma kısıtlamasına dair yürütülecek denetimlerde toplam 7 bin 251 kontrol noktasında 95 bin 948 personelin görev alacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nca Ramazan Bayramı'nda alınacak tedbirlerle ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, sürecin başından itibaren uygulanan sıkı denetimlerin de süreceği bildirildi.

İşte o açıklama

"Ramazan Bayramını da içerisine alan bu süre içerisinde; Şehirlerarası Seyahat Kısıtlamasına Dair Denetimler çerçevesinde; şehirlerarası yollar üzerinde kolluk kuvvetlerince 1.167 yol kontrol noktası oluşturulmuş olup, bu yol kontrol noktalarında 16 bin 669 kolluk personeli görev yapacaktır. Yol kontrol noktalarında görevli kolluk personelince özel araç veya toplu taşıma araçlarıyla şehirlerarası seyahat edenlerin “seyahat izin belgeleri” tek tek kontrol edilecek ve seyahat izin belgesi olmadan şehirlerarası seyahat edenlerin tespiti halinde gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.

Ramazan Bayramını da içine alan süre boyunca şehirlerarası seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma kısıtlamasına dair yürütülen denetimlerde toplam 7 bin 251 kontrol noktasında 95 bin 948 kolluk personeli görev alacaktır. Bu dönemde ayrıca kolluk kuvvetlerince yaya ve motorize devriye hizmetlerine ağırlık verilerek sokağa çıkma kısıtlamasına dair denetimlere aralıksız 7/24 esasına göre devam edilecektir. Bu çerçevede her gün ortalama 13 bin 938 yaya/motorize devriye ekibinde 78 bin 230 kolluk personeli sokağa çıkma kısıtlaması tedbirine dair denetim faaliyetlerinde görev alacaktır. Salgın denetim ekiplerince de tam kapanma dönemi sonuna kadar iş yeri denetimleri tam kapasiteyle sürdürülecektir."

SARIYER POSTA GAZETESİ