İletişim: 0532 311 7263 - 0212 342 43 42

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yüz binlerce insanın ölümüne neden olan Covid-19 pandemisi ile birlikte önemi daha da artan sanal tur uygulaması, gayrimenkul sektörünün olmazsa olmazı konumunda yer alıyor. Re/Max Ahenk bünyesinde Gayrimenkul Danışmanı olarak hizmet veren Mehmet İdemen, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kiralık veya satılık gayrimenkulün pazarlama sürecinde sanal tur uygulamasının önemini vurgulayan Mehmet İdemen, alıcıların sanal tur uygulaması ile birlikte gayrimenkul ile ilgili tüm detaylara sahip olabildiğini ifade etti.

"İNTERNET ÜZERİNDEN GAYRİMENKULÜ PAZARA SUNMAK ÇOK KOLAY"

2014 yılından itibaren Re/Max Ahenk bünyesinde Gayrimenkul Danışmanı olarak hizmet veren Mehmet İdemen, "Bir gayrimenkulü satmaya veya kiralamaya karar verdiğimizde fiyatını belirleyip pazara sunarız. 20 sene evveline kadar gazete ilanları en cazipti. Ben hala cazip olduğu kanaatindeyim. Şu anda  gayrimenkulünü satmak ve kiralamak isteyenler için bilinen internet  portalları üzerinden gayrimenkul pazarlama sitelerine ilan vererek,  gayrimenkulü pazara sunmak çok kolay. Pazarlama sürecinde internet ortamında yayınlanan ilan metni, görsellik kalitesi, gayrimenkulün tanıtımında çok önemli. Bu metotların bire bir nasıl yapılabileceği ayrı bir makale konusu olabileceğinden dolayı detaylara girmek istemiyorum. Fakat konumuzla alakalı olarak şunu söyleyebilirim, iyi çekilmiş fotoğraf, alıcı adaylarının beklentilerini cevaplayan ilan metinleri, pazardaki ilanınıza ilgiyi arttıracaktır" diye konuştu.

"CEVAPLARA DAHA HIZI ERİŞMENİZ MÜMKÜN OLUR"

Sanal tur uygulaması ile ilgili bilgiler veren İdemen, "Son zamanlarda, profesyonelce çekilmiş fotoğraflarla birlikte pazardaki gayrimenkulün kaliteli görselliğinin arttırılması açısından 'Sanal Tur' uygulamasının önemi anlaşılıyor. Peki sanal tur uygulaması nedir? Satıcı ve kiralayan açısından gayrimenkulün pazarlama sürecinde ne avantajlar kazandırır? Sanal tur uygulaması ile gayrimenkulün iç ve dış ortamını ekran içersinden adeta 3 boyutlu ortamda gezebilirsiniz. Bu sayede gayrimenkul içersindeki beklentilerinizle alakalı cevaplara daha hızlı erişmeniz mümkün olur. Bahçeli lüks bir villa pazarlıyorsunuz. Bu mülk içerisindeki kapalı alanların yer zeminlerini, salonda bulunan şöminenin, mutfak ve banyoda tezgah ve dolapların armatürün markasını öğrenebilir, villanın bahçesini gezebilirsiniz. Eğer villanız site içersindeyse site içersindeki havuzu da gezmeniz mümkün olabilir. Gayrimenkul içersindeki boya, badana gibi mevcut olabilecek tadilat revizyonları da tespit edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"SANAL TUR UYGULAMASININ AVANTAJLARI ÇOK DAHA FAZLA ÖNE ÇIKIYOR"

İdemen, "Kiralama veya satış maksadı pazarda bulunan gayrimenkuller her zaman boş olmayabilir. Mülkü göstermeden evvel burada ikamet eden kişilerden randevu almak zorundasınız. Her farklı müşteri adayı için alınan randevular bir zaman sonra gayrimenkulde yaşayan insanları tedirgin etmesi kaçınılmaz olacak. Özellikle zamanımızdaki bu pandemi sürecinde gayrimenkulü asgari düzeyde göstermek ve daha iyi tanıtabilmek açısından Sanal Tur uygulaması çok avantajlı hale geliyor. Sanal tur uygulaması ile verilen ilanlar internet portallarında daha fazla ilgi görüyor. Satılık fabrika, atölye, mağaza, restoran gibi işyerlerinin pazarlanması sürecinde sanal tur uygulamasının avantajları çok daha fazla öne çıkıyor. Bir fabrika binasını sanal tur uygulaması ile gezerken, binanın geometrik özelliklerini, tavan yüksekliklerini, kullanılan vinç veya benzeri sabit kıymetlerin özelliklerini, araç giriş- çıkış kapı yerlerini, üretim sürecinde kullanılan makine teçhizatlarının özelliklerini, elektrik, su altyapısını rahatlıkla inceleyebilirsiniz. Bu sayede bu fabrika ile alakalı beklentileri, müşteri adayına daha kolay ve anlaşılır olarak sunabilirsiniz. Ayrıca büyük ölçekli çiftlik, tarla ve arsa vasıflı arazilerin lokasyonu, eğimi, su ve enerji kaynaklarının lokasyonu, durumunu alıcı adayına daha kolay sunabilirsiniz" şeklinde konuştu.

"MÜŞTERİ GAYRİMENKULE GÜVENMEK İSTER"

İdemen sözlerini şöyle tamamladı: "Ciddi müşteri adayları, gayrimenkulün cinsi ne olursa olsun, satın almadan veya kiralamadan evvel o gayrimenkule güvenmek ister. Sanal tur, bu güven ortamını sağlayacak önemli argümanlardan bir tanesidir. Sanal tur uygulamaları ile gayrimenkul görmek için mehmetidemen.com adresine başvurabilirsiniz."

www.mehmetidemen.com

www.remaxahenk.com

Zekeriyaköy Mah. Alaserçe Sok. No: 2/1 Sarıyer

SARIYER POSTA GAZETESİ