Üniversite tercih döneminde sona yaklaşıldı. Bu kapsamda İstanbul Kongre Merkezi’ndeki tercih fuarına öğrenci ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Merkezi Sarıyer’de bulunan Hangi Okulda Okumalıyım Platformu da katılımcılara geniş bilgi verdi.

Educaturk Üniversite Tercih Fuarı’na katılan öğrenciler, tercihin zorluklarını aldıkları desteklerle aşmaya çalışıyor. Fuarda stant açan Hangi Okulda Okumalıyım’ın danışmanları da öğrencilere yardımcı olmaya çalıştı. Proje koordinatörü Turgut Kavaklı, Türkiye’nin dört bir yanından fuara akın olduğunu söyledi. Okullarla ilgili araştırma yapmak ve tercihlerin doğru yapılabilmesi için fuarın büyük katkı sağladığını anlatan Kavaklı, üniversite adaylarına yönelik olarak ücretsiz danışmanlık hizmetinin verildiğini kaydetti.

ÖZEL OKULLAR ARAŞTIRILABİLİYOR


Hangiokuldaokumaliyim.com standı sayesinde de öğrencilerin istedikleri standa ulaşabildiklerini kaydeden Kavaklı, “Bu platform sayesinde online olarak Türkiye genelindeki özel okullar araştırılıp detaylı bilgilere ulaşılabiliyor. Burada okul yetkilileri ile iletişime geçilip, soru sorulabiliyor. Randevu alınıp görüşmeler yüz yüze de gerçekleştirilebiliyor” değerlendirmesinde bulundu.