1940’lı yıllarda eğitime başlayan Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eski binasının atıl vaziyette olması görenleri üzüyor. Sarıyerliler, tarihi yapıya sahip çıkılmasını istiyor.

Sarıyer’in girişinde yer alan ve muhteşem Boğaz manzarası ile dikkat çeken tarihi bina, yetkililer tarafından çürümeye mahkum edilmiş durumda. Onlarca başvuruya rağmen restorasyonun yapılmamasının nedeni ise ‘yeterli bütçenin’ olmaması.

TADİLAT YAPILMADIĞI İÇİN KULLANILAMADI

1940’lı yıllarda ortaokul olarak eğitim vermeye başlayan bina, 1966’da ise Sarıyer Lisesi’ne dönüştürüldü. Ardından bir süre sonra öğretmenevi konseptine dönüştürülen bina, 2012 yılında uygulama oteli olarak Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne devredildi. O tarihten bu yana tarihi bina da herhangi bir tadilat yapılmadığı için kullanılamadı.

SARIYERLİLERDEN SERT TEPKİ

Geçen yıl yapılan incelemede yaklaşık 10 milyon TL olarak belirlenen tadilat masrafının karşılanması için MEB, Sarıyer Belediyesi ve Koç Vakfı’na müracaat yapılsa da hepsinden aynı cevap alındı; “Bütçemiz yok.” Duruma tepki gösteren Sarıyerliler, “Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz. Her şeye bütçe var da bu kadar önemli bir tarihi yapıya sahip çıkmak için mi bütçeleri yok? Ayrıca okulda okuyan öğrencilerin ve yoldan gelen insanların can güvenliği yok. Çürümeye terk edilmiş bir bina yıkılmaya mahkum kalır” siteminde bulundular.

ÖNEMLİ İSİMLERİ MEZUN ETTİ

31 Mart’taki yerel seçimlerde AK Parti’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ve Sarıyer Belediye eski Başkanı Sedat Özsoy’un da aralarında bulunduğu Sarıyer’in önde gelen birçok isminin mezun olduğu lisenin binası 2013 yılından bu yana kullanılamıyor. 1. derece tarihi eser olan yapı, 1880 yılında inşa edildi. 5 odası bulunan bina uygulama oteli olarak faaliyet gösteriyordu.

SARIYER POSTA