ÖZEL HABER

İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağışçı Rıdvan Çam arasında imzalanan protokol ile birlikte Sarıyer’de ücretsiz devlet anaokulunun yapımına başlanırken, inşaatın kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

16.9.2013 tarihli ve 2013.39 sayılı protokol ile birlikte İstanbul’un birçok ilçesinde olmasına rağmen Sarıyer’de bulunmayan devlete bağlı ücretsiz anaokulunun yapımına başlandı. Cıvıl cıvıl kuş sesleri arasında ve doğa ile baş başa bir ortamda eğitim alacak olan minikler için çevre ve doğa dostu bir okul inşa ediliyor.

SARIYER’İN BİR EKSİĞİ DAHA TAMAMLANIYOR

Anaokulu, Emirgan, Reşitpaşa,  İstinye, Poligon mahallelerini kapsayan 47 pafta 616 ada 33 parsel de yer alacak. Yıllardır devam eden mücadele sonrası Kültür Varlıkları Kurulu, Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu, Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Kurulu, Sarıyer Belediyesi ile İBB’den proje tasdikleri ve karaları ile gerekli ruhsat alınarak, 03 Temmuz 2019 tarihinde yer teslimi gerçekleşti. İstanbul’da 39 ilçeden sadece Sarıyer’de bulunmayan bağış devlet anaokulu ve kreşinin inşaat çalışmaları başlarken, en kısa sürede hizmete açılacak.

SARIYER POSTA