1Sarıyer Ortaokulu bahçesinde ENKA Okulları 2011-12 Dönemi Aile Birliği tarafından yaptırılan anaokulunun açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılışta anaokulu öğrencileri çeşitli oyun ve gösteriler sunup, yeni okullarının açılışını veliler ve öğretmenleriyle birlikte kutladı.


Sarıyer Ortaokulu Anaokulu’nun açılış törenine Kaymakam Ömer Karaman, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan, Tarım Müdürü Yavuz Acar, AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Günaylı, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akgündoğdu, Sarıyer İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Ayan, ENKA Okulları Aile Birliği Üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.4

Okul Müdürü Mustafa Ayan, ENKA Okulları Aile Birliği Başkanı, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ve Kaymakam Ömer Karaman’ın konuşmasından sonra anaokulu öğrencileri çeşitli gösteriler sundu. Milli Eğitim Müdürü Gültekin, açık havada bekleyen öğrencileri beklettikleri ve güneşten etkilendikleri için onlardan özür diledi.

Ancak törenin saat 14:30’da başlaması ve açık havada yapılması nedeniyle yakıcı güneş altında kalan öğrenciler oldukça sıkıntı yaşadı. Okul yönetiminin Sarıyer Belediyesi’nden temin ettiği çadır ise yalnızca protokol için ayrıldığından her törende olduğu gibi yine çocuklar mağdur oldu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Kaymakam ve diğer konuklar anaokulunu gezip, hazırlanan mini kokteyle katıldı. ENKA Okulları Aile Birliği tarafından Sarıyer Ortaokulu’na armağan edilen anaokulunun yaklaşık 150 bin TL’ye malolduğu belirtildi.