1DİKKAT BU PARA BAŞKA YERE AKTARILABİLİR..!

Sarıyer’de eğitime kazandırılması planlanan Kız Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi ve öğrenci pansiyonu binalarının yapımı için 20 milyon TL ödenek gönderildi. Ancak binaların yapılacağı arazideki İstinye Lisesi ve Sarıyer Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi binalarının ruhsatı olmadığı için yeni yapılacak binaların inşaatına başlanılamıyor.

İlçedeki okulların pek çoğunun eski, yıpranmış ve depremden zarar görmüş binalarda eğitim-öğretim verdiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, okul yapımındaki sıkıntısını Sarıyer Posta Gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı ile paylaştı. Gültekin, “Yeni yapacağımız binalarla bu alanda bir eğitim kampusu oluşturmayı düşünüyoruz. Ancak Sarıyer’deki binaların büyük
2bölümünde olduğu gibi 54 dönümlük arazi üzerindeki eski okul binasının da ruhsatı olmadığı için yeni inşaata ruhsat verilemeyeceği, öncelikle eski binanın ruhsatlandırılması gerektiği belirtildi. 2013 yılı yatırım programına alınıp, 20 milyon TL civarında ödeneği İstanbul Valiliği’ne gönderilen okulları ve pansiyonu yapamazsak çok üzülürüm, ilçemiz de çok şey kaybeder” dedi.

RUHSATLANDIRMA SORUNUNUN AŞILMASI GEREKİYOR


Sarıyer Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin kalacağı 200 yataklı pansiyonun yanı sıra aynı yerde yapılacak 40 derslikli Anadolu Lisesi için 7 milyon TL, 24 derslikli Kız Meslek Lisesi için de 12.5 milyon TL ödenek gönderildiğini belirten Celal Yılmaz Gültekin, derslikleri, spor ve konferans salonları ile çok modern okul binaları yapılacağını ancak öncelikle ortaya çıkan ruhsat engelinin aşılması gerektiğini ifade etti.3

Hazineye ait olan arsaya yapılacak Anadolu Lisesi’ni TOKİ’nin, Kız Meslek Lisesi ile öğrenci pansiyonunu da İl Özel İdaresi’nin ihale usulü yaptıracağını belirten Gültekin, “Valilik inşaatın yapılacağı arsayı teslim etmemizi istedi ama edemedik. Çünkü projenin tasdikli için başvurduğumuz Sarıyer Belediyesi tarafından gönderilen yazıda aynı arazi üzerinden bulunan M.K. Anadolu Öğretmen Lisesi ile İstinye Lisesi binasının da ruhsatsız olduğu, yeni yapılacak binayla birlikte onların da ruhsatlandırılması gerekti belirtiliyor. Bu nedenle inşaata başlayamadık. Oysaki gönderilen ödenek 2013 yılı yatırımı için, inşaata başlayamazsak ya başka ilçelerdeki okul inşaatına kaydırılır ya da iptal edilir. Bu konuda yaşadığımız sıkıntıyı aşmamız gerek” dedi.

YÖNETİCİLER VE HALK SAHİP ÇIKMALI5

Kamu binalarının varlığı açısından İstanbul’un pek çok ilçesinden geride bulunan, okullarının çoğunun kullanılamaz raporu olan, belediye binası, kültür merkezi, sineması, tiyatrosu bulunmayan Sarıyer’e devlet tarafından yapılacak 20 milyon TL’lik yatırımın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda ilçe yöneticileri, siyasi partilerin başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkın elbirliğiyle yaşanılan sıkıntının giderilmesi için çaba göstermesi bekleniyor.