Ayazağa'da bulunan Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Sanayi Odası tarafından  yazılım alanında merkez ve model olacak örnek yazılım lisesi olarak belirlendi.

Türkiye'de bir ilk ve tek olma özelliği taşıyan yazılım meslek lisesinin güçlü işbirlikleriyle yapılandırılması ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlaması planlanıyor.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında, İstanbul’da mesleki eğitimde yazılım konusunun ele alındığı ikinci bir toplantı düzenlendi. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantının ev sahipliğini İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı yaptı. MEB Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı M. Salih Canbal’ın katıldığı , Milli Eğitim Bakanlığı kadroları ve yazılım konusunda çalışmalar yapan İSO üyesi sanayiciler de yer alarak görüş alışverişinde bulundular. Yazılım lisesi yapılandırmasında esas olabilecek hususların ele alındığı toplantıda öte yandan İngilizce öğrenimin önemine özellikle değinildi.

DÖNER SERMAYE KAPSAMINDA ÜRETİME GEÇTİLER

Mehmet Rıfat Evyap MTAL Okul Müdürü Barış Saygılı okulu tanıtan bir konuşma yaptı. Söz konusu lisenin beş alanı bulunduğunu aktaran Saygılı, bunların bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojileri, yenilenebilir teknolojiler, makine teknolojileri ve kimya teknolojileri olduğunu bildirdi. Bilişim teknolojileri alanında belli kabiliyetleri olan bir okul olduklarını anlatan Saygılı, gelişime açık olduklarını da sözlerine ekledi. Öte yandan pandemi döneminde de özellikle kimya alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Saygılı, dezenfektandan temizlik maddesine kadar döner sermaye kapsamında üretime geçtiklerini kaydetti.

SARIYER POSTA GAZETESİ