Sarıyer'de Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi 8 bin kitabıyla hizmet vermeye devam ediyor. 
 

Sarıyer'in boğaz manzaralı kütüphanesi Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi, kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. 2013 yılında Sarıyer Belediyesi tarafından hizmete açılan Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi, birbirinden farklı yayınlarla adeta bir bilgi deposu. Kütüphane Koordinatörü Canan Bağlan, "Kütüphanemizde ödünç kitap alma işlemi uyguluyoruz. Üyelerimiz 15 gün süreli kitaplarını alıyorlar. Okuduktan sonra getiriyorlar. Bağışla gelen kitapları, Türkiye'nin her yerinde ihtiyacı olan yerlere gönderiyoruz" dedi.  

"Güzel bir ortam var"

Hilal Kazak isimli öğrenci de "Ben buraya geçen senenin sonlarından beri geliyorum. Sınava yakın bir süreçte, arkadaşlarla birlikte burayı keşfettik. Burada ders çalışırken keyif alıyorum. Bir kere deniz kenarında. Ulaşımı çok rahat. Çıkıp hava almak istediğimizde güzel bir ortam var. Herşeyimiz sağlanıyor. O yüzden çok memnunum buradan" ifadelerini kullandı. 

Kimlikle gelinip üye olunabiliyor

Kimlikle gelinip, üye olunabilen kütüphanede, görme engelliler için bilgisayar ve 2 bin 500'ü aşkın sesli kitap yer alıyor. Sınırsız çay, Wi-Fi ve deniz kenarında sıcacık bir ortam sunan Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi, hafta içi ve cumartesi günleri 10.00-19.00 arasında hizmet vermeye devam ediyor.