okul


Sarıyer Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın ortaklığında yürütülen, Hollanda Başkonsolosluğu’nca finanse edilen ve ilçe genelindeki Özel Dr. Natuk Birkan İlk ve Ortaöğretim Okulu, Sarıyer Yeniköy Ortaokulu, Recaizade Mahmut Ekrem İlkokulu, Sarıyer Ortaokulu, Mehmet Sevim Ulusal İmam Hatip Ortaokulu’nun yer aldığı “Sarıyer’deki Okullar Demokratikleşme Yolunda” adlı proje kapsamında Koç Üniversitesi İstinye kampusü Konferans Salonunda bir sempozyum gerçekleştirildi.

Başta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilgili okul yöneticileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen programda pilot okulların okul Meclis Başkanları ve Başkan Yardımcıları Sarıyer’deki Okullar Demokratikleşme Yolunda adlı projeyle neler yaptıklarını ve başkanlığa seçilme süreçlerini anlattılar. Öğrencilerin demokratik haklarını öğrenme ve seçme seçilme bilincini kazanıp, yönetime katılma anlamında önemsenen projede okul meclis başkanları deneyimlerini ve okullarında ki imkansızlıkları anlattılar.

Bu proje sayesinde demokratik yollarla okul meclis başkanlığına seçilen öğrenciler seçme, seçilme hakkının yanı sıra yönetime katılmanın heyecanını da tecrübe edinmiş oluyorlar. Sınıf tahtalarının yetersizliğinden, spor salonlarının eksikliğine, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımdan pek çok konuya kadar okullarının sıkıntılarını çözüme kavuşturmayı arzulayan başkan ve başkan yardımcıları özverileriyle taktir edildiler.

Pilot okullarının okul öğretmenleriyse öğrencilerin kendilerini toplumun birer bireyi olarak kabul edilmesi açısından, demokratik haklarını öğrenme açısından önemli olduğunu vurgularken  hayat demokratikleşmeden okullarında demokratikleşmeyeceğinin altını çizdiler. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber’in okul öğretmenlerini plaket takdimiyle organizasyon sona erdi.

Pilot okulların Okul Meclis Başkanları ve Başkan Yardımcıları yaptıkları sunumlarda ki başarılarıyla büyüklerden geri kalmadılar.