İstanbul'da corona virüs hastası ya da temaslısı olan öğrenciler, LGS'ye her ilçede belirlenen bir okulda girdi. Bu kapsamda Sarıyer'deki 5 öğrenci de Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi'nde sınava girdi.

İlk oturumu saat 09.30'da başlayan LGS'ye corona virüs hastası ya da temaslısı olduğu için karantinada olan çocuklar, ilçelerde belirlenen tek okulda alındı. Tek tek içeri alınan öğrencilere, maskeli ve koruyucu kıyafet giyen personel eşlik etti. Her çocuk sınava, tek başına alındığı sınıfta katıldı.

"SINAVDAN MAHRUM KALMADILAR"

Ayrı dersliklerde sınava giren öğrencilerin, bahçeye çıkarak temiz hava almalarına izin verildi. Çocuğunu sınava getiren bir veli, şunları söyledi: "Çocuğumun testi pozitif çıktı. Bugün onuncu gününde, karantina süresi 14 gün. Rotary 100.Yıl Anadolu Lisesi'ni ayarlamışlar. Her bir öğrencimiz ayrı ayrı sınıflarda sınav olmakta, teşekkür ediyorum kendilerine. En azından sınavdan mahrum kalmadılar, psikolojik olarak da sıkıntı yaşayacaklardı. Zaten zor bir süreç malum. Ama şu an itibariyle güzel bir şey oldu. Çocuğum da çok mutlu oldu."

SARIYER POSTA GAZETESİ