Uzun bir aranın ardından Sarıyer'deki okullar kapılarını yeniden açtı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar gereği, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri kademeli olarak yüz yüze eğitime başladı. Bu kapsamda Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, İstinye'deki Recaizade Ekrem İlkokulu'nda öğrenciler ile bir araya geldi.

2020-2021 eğitim dönemine evlerinde başlayan milyonlarca öğrenci okuluna döndü. Kademeli olarak arttırılacak uygulamada bugün itibariyle anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri sınıflarına girdi. Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati uyum eğitimi verilecek. İlkokul 1. sınıf öğrencileri de ilk hafta 30’ar dakikalık ders saati eğitim görecek.

EĞİTİME CORONA AYARI

Sarıyer'deki okullarda öğrenciler ve öğretmenlerin sağlığının riske atılmaması için birtakım önlemler alındı. Maske ile sosyal mesafe kuralına uyulurken, sınıf ve koridorlarda dezenfektanlar konuldu. Sarıyer Belediyesi de geçtiğimiz günlerde okullarda dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

HÜSEYİN ÖZCANLAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, İstinye'de bulunan Recaizade Ekrem İlkokulu'ndaki yeni eğitim ve öğretim yılının açılış törenine katıldı. Salgın ve alınması gereken önlemler ile ilgili konuşan Özcanlar, öğrenciler ve öğretmenlerin hassas davranması gerektiğini ifade etti.

SARIYER POSTA GAZETESİ