mak3Eğitim İş İstanbul  4 no’lu Şube Başkanı Maksut Balmuk, Sarıyer Belediyesi tarafından okulların gereksinimlerini karşılamak üzere yapılan çalışmaların bürokratik engellere takıldığını belirtip, eğitime siyaset karıştırıldığını ileri sürdü.

Balmuk basına yaptığı yazılı açıklamada, belediye hizmetlerinin okullara ulaşmaması için bürokrasinin uzatıldığını, bunun da farklı bir amaç taşığıdığını iddia etti. Balmuk açıklamasında şunları söyledi:

mak1


“Sarıyer Belediye Başkanlığı okullardan gelen talepleri karşılamak için mücadele ederken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü engel koymaktadır. Daha önce okullar ihtiyaçlarını yazılı olarak ilgili birime bildiriyorlar ve belediye de imkanlar ölçüsünde bu ihtiyaçları karşılıyordu.

Milli Eğitim Müdürlüğü belediyeye bir yazı yazarak, taleplerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılmasını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce değerlendirilip, başkanlığa bildirilen ihtiyaçların karşılanmasını bildirdi. Büyük onarımlarda bu yöntem uygulanabilir, bunu kabul etmek pekala mümkündür fakat 10 floresan lamba için ya da sıva için hatta ve hatta gezilere araç istemek için bürokrasiye ne gerek var?

mak

Bu sorunun cevabının altında sanki siyaset yatıyor gibi görülüyor. Birileri düğmeye bastı da belediye hizmetlerini yavaşlatmak mı istiyor? Daha önce belediyenin yaptığı hizmet için asılan teşekkür afişinden dahi rahatsız olan siyaset şimdi de bu yolu mu deniyor?

Eğitime hizmet veren herkese kapı ardına kadar açılması gerekirken yolu tıkamaya çalışanlar eğitime yarar değil zarar vermektedirler.

Ayrıca ilçede çalışan binlerce öğretmen içerisinde başarılı çalışmalara imza atanlarla ilgili ödül vermeye yetkili makamlar “belgeyi yazın gönderin” dedikleri halde belgeleri imzalamamakta ve öğretmenlerin motivasyonu için önemli olan ödüllendirme mekanizmasını tıkamaktadırlar. Okul idareleri de bu durumda öğretmenle karşı karşıya kalmakta adeta güven kaybetmektedirler. Son dönemde makamda bekleyen yüzlerce belge onay beklerken, okul idarelerine iade edilmiştir.

Ya söz verip istemeyeceksiniz, ya da imzalayıp ilgililere tebliği edeceksiniz. Bu konunun başka çözüm yolu yok.

Bu devirde halen bürokrasi engeline takılan ve sadece bu konularla sınırlı olmayan bir eğitim sistemi ya da mekanizmayı kabul etmek mümkün değildir.”

Maksut BALMUK

Eğitim İş İstanbul  4no’luŞube Başkanı