Görme Engelliler Sohbet ve Paylaşım Platformu’nun (GESVEP) düzenlediği bilgi yarışmasının finali, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Sarıyer Belediyesi ve Arçelik’in sponsorluğunda yapılan yarışmanın finaline kalan 4 yarışmacı arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Fahrettin Sadıç’ın sunuculuğunu yaptığı bilgi yarışmasına, GESVEP Başkanı Osman Alıcı, Sarıyer Belediyesi Engelli Meclis Üyesi Hayrettin Dereli, finalistlerin aileleri ve çok sayıda GESVEP üyesi katıldı.

Yarışmanın birincisi 90 puan alan Şahin Acar

15 sorunun 9’una doğru cevap veren Şahin Acar 90 puan ile birinci oldu. Diğer yarışmacılar; Hikmet Karadeniz 60, Mehmet Bekar 50 ve Rahim Ezgi 30 puan ile yarışmayı tamamladı. Bilgi yarışmasını kazanan Acar, şu ifadeleri kullandı: “Hepinize teşekkür ediyorum. Yarışmayı kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ancak burada kimse kaybetmedi, hepimiz kazandık. Önemli olan bu tür sosyal aktiviteler içerisinde yer almaktı.”

Finalistlere hediyeler verildi

İnternet üzerinden 64 kişinin yarıştığı etkinlikte son dörde kalan yarışmacılara, Arçelik firması tarafından ‘Engelsiz Ürünler’ projesi çerçevesinde çeşitli hediyeler verildi.