Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi' kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 50 Ar-Ge Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni"ne, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı.

"Okullarımız yeni çekim merkezleri olacak"

Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ar-Ge Merkezi'nin açılışını online olarak gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1000 okul projesinin yanı sıra 24 ilde mesleki ve teknik eğitim veren okullarımıza kurulan 50 Ar-Ge merkezimizin de açılışını yapıyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizin yeni ürünler tasarlaması ve bu ürünlerin fikri mülkiyet haklarını alarak ekonomik bir değere dönüştürülmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz Ar-Ge merkezlerini son derece önemli buluyoruz. Ar-Ge merkezleri ile öğrencilerimiz hem fikirlerini somutlaştırma fırsatı bulacak hem de okullarından başlayarak ekonomimize katkı sunacaklardır. Yine bu merkezler vasıtasıyla öğrencilerimizin mesleki becerileri artarken yeni teknolojilerin takip edilmesi de kolaylaşacaktır. Güçlenen altyapısı, gelişen imkânları, modern Ar-Ge merkezleri, vizyoner ve yetkin eğitimci kadrosu ile bu okullarımız yeni çekim merkezleri olacak" açıklamasını yaptı.

600 bin öğrenci eğitim alıyor

'Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi' ile birlikte mesleki eğitimde kalitenin artırılması hedefleniyor. Proje, mevcut 3 bin 259 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden bin mesleki ve teknik Anadolu lisesini kapsıyor. Seçilen bu okullarda yaklaşık 600 bin öğrenci eğitim alıyor. Okulların seçiminde öğrencilerin devamsızlık oranı, akademik başarı oranı, sınıf tekrarı yapan öğrenci oranı ve örgün eğitim dışına çıkan öğrenci oranı gibi kriterler kullanıldı.

SARIYER POSTA