İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Öğretmenim Elimi Tut' projesi kapsamında Acıbadem Maslak Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocuklar 'Badem Hastane Sınıfı' açıldı. Çocuklar pandemi nedeniyle sınıfta bireysel eğitim görürken, resim çizerek ve görsel aktivitelere katılarak moral buluyor.

Kanser tedavisi gören çocukların yaptıkları resimlerin de sergilendiği açılış törenine Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, Çocuk Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Funda Çorapçıoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Balyemez, hastane yetkilileri, proje koordinatörü ve onkoloji servisinde tedavisi süren çocuklar katıldı. Açılan 15 kişi kapasiteli 'Badem Hastane Sınıfı'nda kütüphane de yer alıyor.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR VE NİTELİKLİ BİR EĞİTİM SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, hayata hazır, sağlıklı, mutlu ve erdemli bireyler yetiştirmek istediklerini, bu doğrultuda hastanede yapılan çalışmaların çok kritik olduğunu ifade etti. Yazıcı, "Hastane ortamını çocuklarımızı tebessüm ettirecek bir mekan haline dönüştürebilirsek, biliyoruz ki çocuklarımızın mutluluğuna katkı sağlayacağız. Mutlu çocuklar çok daha iyi öğrenebilir, topluma çok daha kolay uyum sağlayabilir, çok daha barışık yaşar ve topluma çok daha nitelikli bir uyum sürecinden sonra o toplumun bir ferdi olabilir. Bu nedenle, özellikle bu ortamda da çocuklarımız için sürdürülebilir ve nitelikli bir eğitim sağlamak istiyoruz" dedi.

HEM TEDAVİ HEM EĞİTİM

Törende konuşan Başhekim Dr. Cengiz Bavbek de Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri iş birliği sayesinde kanser hastası çocuklara en iyi tedaviyi verirken, tedavi aldıkları süreçte hayattan uzak kalmamalarını, eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak için bir hayal kurduklarını ifade etti. Bavbek, bir çocuğun hayattan uzak kalmamasının en iyi öğelerinden birinin eğitim olduğu düşüncesiyle oluşturdukları sınıf sayesinde, çocukların tedavileri sırasında eğitimlerine de devam edebileceklerini aktardı.

SARIYER POSTA GAZETESİ