İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hayata Renk Ver Derneği iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören ve okula gidemeyen çocuklar için oluşturulan eğitim sınıfının açılışı gerçekleştirildi.

Tedavi gören eğitim çağındaki çocukların derslerinden geri kalmaması için ‘Çocuklar, çocuk olsun diye, çocuklar iyi olsun diye’ sloganıyla hayata geçirilen projenin açılışına, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ve doktorlar katıldı.

“DERSLER MÜFREDATA UYGUN GİDECEK”

Hayata Renk Ver Derneği Başkanı ve Çocuk Gelişimi Öğretmeni Melek Okur, “Bu hastanede yaklaşık 60 yatak var ve 60 yataktaki uygun olan çocuklar sınıfa gelecekler. Diğerleri için de öğretmenlerimiz yatak başına gidecekler. Bunun dışında sınıfımızda aynı anda en fazla 8 çocuk eğitim alabilir, daha fazlasını hijyenik açıdan uygun görmüyoruz. Dersler müfredata uygun gidecek, lise öğrencileriyle lise öğretmenleri, ortaokul öğrencileriyle ortaokul öğretmenleri buluşacaklar” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR”

Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bu çocuklar esasında bizim için sadece hasta değil. Anneler ve babalar için çocuk, öğretmenler için de öğrencidir. Çocuklar geleceğimizdir, onlar günahlardan arınmış, Allah'ın bize verdiği, bunların topluma en iyi şekilde kazandırmak için büyüklerin vebalini taşıdığı insanlardır. Sadece eğitim bilgi anlamında değil, bu çocukların motivasyonu anlamında da çok önemli bir değerdir. Biz hastanelerimize her zaman bu konuda imkanlar ölçüsünde açmaya hazırız” dedi.

SARIYER POSTA