Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilim Kurulu’nun önerisi ile normalleşme takvimi kapsamında açıkladığı 0-14 yaş aralığındaki çocukların Çarşamba günleri dışarıya çıkabilmelerini öngören kararın ardından bugün Sarıyer’deki parklar dolup taşarken, bazı çocukların maskesiz olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Normal hayata dönüş kademe kademe başlatılıyor. Kontrollü normalleşme planına göre bugün 0-14 yaş arası, saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarıya çıkabiliyor. Belirli saatteki izni fırsat gören çocuklar Sarıyer’deki parklara akın etti.

ÇOCUKLAR PARKLARA AKIN ETTİ

İlçe genelinde Sarıyer Belediyesi’ne ait 182, İBB’ye ait 22 olmak üzere toplamda 204 park bulunuyor. Uzun süredir evde kalmak zorunda olan çocuklar, iznin tadını parklarda çıkarıyor. 4 saatlik izni oyun oynayarak geçiren çocukları bazıları parklara anne ve babaları ile gitti.

BELEDİYE EKİPLERİ PARKLARI DEZENFEKTE ETTİ

Corona virüse karşı alınan tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-14 yaş grubu bugün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesinde olmak kaydıyla dışarıya çıkıyor. Sarıyer Belediyesi ekipleri de 0-14 yaş grubundaki çocukları salgından korumak amacıyla ilçe genelinde bulunan parkları günler öncesinde dezenfeksiyon işlemi yaptı.

#EVDEKALSARIYER

Sarıyer Posta Gazetesi olarak, salgına karşı alınan tedbirlerin vaka sayısını her geçen gün azalttığı bu günlerde biraz daha sabredip evlerde kalma çağrısında bulunuyoruz.

SARIYER POSTA GAZETESİ