Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu Tesisleri'nde üretilen yavru sazan balıkları Sarıyer, Arnavutköy, Beykoz, Silivri ve Şile’de bulunan 13 gölete bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin büyük önem verdiği, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için su ürünleri kaynakları balıklandırılmaya devam ediliyor.

SARIYER'E 5 BİN YAVRU SAZAN

Arnavutköy, Beykoz, Silivri ve Şile’de bulunan 13 gölete ekipler, balıkçılar ve bölge halkı tarafından 533 bin 500 adet yavru sazan balığı bırakılırken, bu sayı Kısırkaya Göletlerinde ise 5 bin adet oldu. Ayrıca 2015 yılından itibaren yürütülen balıklandırma projesi kapsamında göletlere bırakılan yavru balık sayısı 1 milyon 87 bin 500'e ulaştı.

SARIYER POSTA GAZETESİ