İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü ve Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 'Hasat Öncesi Pestisit Denetim Programı' kapsamında Gümüşdere Mahallesi'nde üretilen sebzelerden numune alarak, test yapılmak üzere laboratuvara gönderdi.

Numunelerinin alım zamanı, alım metodu, muhafazası, tahlil yapılmasının sağlanması ile ruhsatsız ilaç kullanımının tespiti ve MRL değerinin yüksek çıkması durumunda mevzuat kapsamında gerekli işlemler yapılacak.

ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Numune alımı esnasında üreticilere bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine göre kullanımın yapılması, ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin kullanılması ve hasat süresine dikkat edilmesi konularında bilgilendirmeler yapıldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİTKİSEL ÜRETİM HEDEFLENİYOR

Bitki Koruma Ürünlerinin etiket bilgilerine göre kullanımının denetlenmesi ile hatalı kullanımda oluşabilecek risklerin önlenmesi, doğal dengenin korunması ve sürdürülebilir bitkisel üretimin sağlanması amacıyla hazırlanan; taze sebze ve meyvelerde hasat öncesi pestisit denetimi yapılıyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ