Sarıyerli hayvanseverler tarafından kurulan Patilibahçe Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, her gün yaklaşık 300 civarında yardıma muhtaç sokak hayvanlarının bakımını yapıyor. Tedaviden barınağa, güvenlikten beslenmeye kadar tüm faaliyetleri tek çatı altında toplamak isteyen dernek, kendilerine tahsis edilmeyen arazi için destek bekliyor.

Dernek, Uskumruköy orman içerisinde bulunan besleme noktasında yaklaşık 150 köpeğe bakarken, Zekeriyaköy bölgesinde 14 ayrı noktada, 300 civarında köpeğin ihtiyacını gideriyor. 15 hayvanseverden oluşan Patilibahçe Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, hiçbir maddi çıkar gözetmeden yardıma muhtaç sokak hayvanlarına yardım etmek olarak belirlediği misyonu ile 7 sene içerisinde 500 üzerinde köpeği kısırlaştırdı. Ayrıca, dernek her gün tüm besleme noktalarına otel, okul yemekhane, üniversite, hastane ve işyerlerinden topladığı mamaların dağıtımı yapıyor.

GEREKLİ İZİNLERİ SARIYER BELEDİYESİ İLE BİRLİKTE ALINMIŞTI

Dernek, Sarıyer Belediyesi ile işbirliği yapıp Orman Bölge Müdürlüğü’nden besleme noktasının yasal hale getirilmesi konusunda girişimde bulunmuştu. Bunun akabinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’ne müracaat edilip Sarıyer Belediye’si adına izin alınmıştı. Yetkili merciler Sarıyer Belediyesi’nin Kısırkaya’daki mevcut rehabilitasyon merkezinin yanındaki, ormanlık vasfını yitirmiş, kıraç durumdaki araziyi, toplumsal kamu yararına Patilibahçe Derneği’nin kullanması amacı ile Sarıyer Belediyesi’ne tahsis edeceğini belirtmişti. Ancak Orman Kanunu’na göre bu tür araziler direk olarak derneklere tahsis edilememekte, tahsis işlemi belediyeler üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Daha önce Sarıyer Belediyesi, yazılı olarak Orman Bölge Müdürlüğü’ne ve İstanbul Valiliği’ne arazi tahsis için müracaat da bulunmasına rağmen, Sarıyer Belediyesi gelinen bu aşamada Patilibahçe Derneği ile iş birliğinden vazgeçip, bazı gerekçeler öne sürerek arazi tahsisinin yapılmasını engellediği belirtiliyor.

  İŞBİRLİĞİNDEN NEDEN VAZGEÇİLDİ?

Gazetemize konuşan dernek üyeleri, “Biz hiçbir beklenti içerisinde olmadan sadece sokak hayvanlarına yardım etmek istiyoruz. Tek bir isteğimiz var, o da bu kadar çalışmadan sonra son aşamasına gelinen arazi tahsisinin Patilibahçe Derneği’ne yapılmasının Sarıyer Belediyesi’nce engellenmemesi ve bu hayvanların rahatca yaşayabilecekleri bir ortama en kısa zamanda kavuşmaları.”Kendi imkanlarımızla üstlendiğimiz ve Sarıyer Belediyesi ne destek olduğumuz bu sosyal sorumluluk projesinde destek almak yerine önümüze engeller çıkartılmasını yadırgıyoruz ve anlam veremiyoruz. Ayrıca bu proje vesilesi ile Uskumruköy deki ormanlık alandaki hayvanların Kısırkaya ‘ya nakledilmesi sonucunda Uskumruköy deki mevcutiyetinden rahatsız olan Uskumruköy halkınında rahat bir nefes alacağı ve bu sorununda çözüleceği unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

DERNEK ÜYELERİNDEN SARIYER BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI

Üçbine yakın sempatizanı olan Patilibahçe Dernek yetkilileri iki yılı aşkın süredir devam eden olan başvuru işlemleri sırasında olumlu ve yapıcı tavırlarından dolayı Orman Bölge Müdürlüğü ve özellikle Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederken, aynı olumlu tavrı başta Başkan Şükrü Genç ve yardımcıları olmak üzere Sarıyer Belediyesi’nden beklediklerini belirttiler.

SARIYER POSTA