Yıllardır Baltalimanı başta olmak üzere 5 mahalleye hizmet veren Baltalimanı Aile Sağlık Merkezi, yeni okul projesi kapsamında yıkımına karar verildi. Bir an önce yeni sağlık merkezinin yapılmasını isteyen Mahalle Muhtarı Alihaydar Aslan, "Eğer bu sorun çözülmezse binlerce insan mağdur olacak" dedi.

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile aynı binayı paylaşan ve Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nin yeniden inşa edilmesiyle ilgili proje kapsamında yıkımına karar verilen Baltalimanı Aile Sağlık Merkezi'nin yeniden mahalleye kazandırılması için imza kampanyası başlatıldı. Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulunan Aslan, yetkililere 'sorunu bir an önce çözün' mesajı verdi.

Yaklaşık 8 bin hastası vardı

Baltalimanı Mahalle Muhtarı Alihaydar Aslan, "Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi'nin hemen yanı başında bulunan sağlık merkezimiz yalnızca Baltalimanı'na değil, Hisarüstü, Emirgan ve Reşitpaşa Mahallelerinin bir bölümü dahil olmak üzere 5 mahalleye hizmet veriyordu. Yaklaşık 8 bin hastaya bakan bir sağlık kuruluşuydu. Mahallemize yeni bir sağlık merkezinin yapılması için imza kampanyası başlattık. Pazartesi gününe kadar devam edecek kampanyanın ardından dilekçeyle birlikte İstanbul Valiliği ve Sarıyer Kaymakamlığı'na vereceğim" diye konuştu.

"Sağlık merkezi 2. projeden çıkartıldı"

Sağlık merkezinin yeni projede yer almadığına dikkat çeken Aslan, "Yeni okul projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı bu sağlık merkezinin söz konusu projenin içerisinde yer almasını istemiyor. Sağlık merkezi ilk projede yer alıyordu ancak ikinci proje içeriğinden çıkarıldı. Gerekçe ise kurum içinde kurum olmaz düşüncesi" dedi.

"Sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz"

İlgili mercilere konuyu ilettiğini vurgulayan Aslan, "Konuyu il sağlık müdürüyle de konuştum. Bana bölgede hazineye ait arazinin olması durumunda sorun olmayacağını söyledi. Ben de mahalle muhtarlığımızın yanındaki araziyi bildirdim. Akabinde Sarıyer Belediyesi CHP ve AK Parti meclis üyelerini buraya davet ettim ve bölgeyi gördüler. Kendilerine sağlık merkezinin İBB'nin Baltalimanı Vadisi projesinin içerisinde olmasını istediğimizi belirttim. Fakat süreç belli bir noktadan sonra ilerlemiyor ve bir türlü bürokrasi engelini aşamıyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığımız toplantıda da dile getirdim. Bu sorunun çözüleceğini ifade etmişlerdi. Yerimiz hazır. Bir an önce bu sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Aslan'dan çözüm önerisi

Konuyla ilgili çözüm önerisini dile getiren Aslan, "İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, elinde 200 metrekare prefabrik bulunduğunu ve ihtiyaç durumunda bizlere sağlık merkezi olarak kullanılması amacıyla tahsis edebileceğini söyledi. Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Kaymakamlığı, İBB ile İstanbul Valiliği'nden destek alarak bu sorunu çözmeleri gerekiyor. Sonuç olarak kamu yararına bir iş yapmak istiyoruz. Eğer sağlık merkezimiz tamamen kapanırsa vatandaş büyük sorunlar yaşar. Herhangi bir sağlık problemi için daha uzak yerlere gitmek zorunda kalır" dedi.

SARIYER POSTA