Sarıyer Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi işbirliği ile Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Başar Yaltı'nın katılımıyla Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi'nde “Cumhuriyet ve Demokrasi Konferansı” verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Başar Yaltı’nın katılımıyla düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu konferansı Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan konferansta, Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir, katılımcılara teşekkür ederek, konuşmacı Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Başar Yaltı’yı davet etti. Konferansta, cumhuriyetin kuruluş aşamasından günümüze kadar olan süreçte Cumhuriyet ve Demokrasi’nin kat ettiği yol ele alındı.
Yaltı: Cumhuriyet yaşayış biçimidir
Cumhuriyetin nasıl kurulduğu, kuruluş amacı, içeriği ve günümüzde ne halde olduğunu anlatan Yaltı, Cumhuriyet’in önemine dikkat çekti. Cumhuriyet’in bazı güçler tarafından topluma yanlış aktarıldığının altını çizen Yaltı, “Cumhuriyet bir yaşayış biçimidir. İnsanca bir yaşayış için vardır. Özünde

“Cumhuriyet korunmalıdır”
Günümüzde mevcut hükümetin cumhuriyeti ayaklar altına aldığını belirten Yaltı, özellikle gençlerin cumhuriyete sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Konferansa; Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Sarıyer belediye meclis üyeleri, Türk Kadınlar Birliği İstanbul şube Başkanı Selma Durak, Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi üyeleri ve çok sayıda Sarıyerli katıldı.