
Sarıyer Belediyesi Eski Başkanı Şükrü Genç, tutuklu yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında da tahliye edilmedi. Terör örgütüne mali destek sağlamak amacıyla belediyeden ihaleler vermek suçlamasıyla yargılanan Genç, 14 Mart 2025’ten bu yana tutuklu bulunuyor.
TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDİYOR
Eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Eski Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7. kez hakim karşısına çıktı. Sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonraya kadar süren duruşmada, Genç’in avukatları müvekkillerinin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliyesini ve beraat talebini yineledi. Mahkeme heyeti, 71 yaşındaki Şükrü Genç ve İsmail Erdem için tahliye kararı vermeyerek tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.
Mahkeme heyeti eksik hususların giderilmesi için 5 Ocak 2026 tarihine ertelendi. Şükrü Genç ve İsmail Erdem, bir kez daha Marmara İnfaz Kurumu’na (Silivri Cezaevi) götürüldü.





