Sarıyer Posta’nın defalarca gündeme getirdiği, Sarıyerlilerin kanayan yarası haline gelen 40 yıllık tapu ve mülkiyet sorunu sıcaklığını koruyor.

Sarıyer’in adeta yılan hikayesine dönen tapu ve mülkiyet sıkıntısı yıllar geçse de bir türlü çözülemiyor. Seçim öncesi meydanlarda verilen sözler ne yazık ki vaatten ötesine geçemiyor. Siyasilerin umut simsarlığında olan yine vatandaşa oluyor ve mağduriyetler gün geçtikçe artıyor. Yetkililer bu konuyu görmezden gelirken, gazetemizin gündemden düşürmediği tapu ve mülkiyet sorununa bir destek de FSM Mahallesi Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Celal Keçili’den dikkat çeken paylaşım geldi.

“MÜLKİYET MESELESİ YİNE SEÇİM MALZEMESİ OLACAK”

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaklaşan seçime dikkat çeken Keçili, şu paylaşımda bulundu: “Seçime yaklaşırken, uzun bir aradan sonra mahallemizin mülkiyeti meselesi bu günlerde yeniden gündeme geleceğini adımız gibi biliyoruz.! Nedeni? Önümüzdeki aylarda yeniden genel seçim var. Siyasiler kulaktan kulağa, tapu veya daire verme planları yaparak sizlerden oy isteme şekillerini, seçenekler halinde sunacaklarını tahmin ediyorum. Hangi parti nasıl bir teklifle gelirse gelsin şunun bilincinde olmamız gerekli. Mahallemizin tamamı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca riskli alan ilan edilmiştir. Yasa gereği riskli alan ilan edilen yerlerde herhangi bir işlem yapılamaz, tüm yetki Bakanlığın tasarrufundadır.”

“ÖNCE TAPUYU VERSİNLER”

Keçili, “Başta yapılması gereken; Cumhurbaşkanı Kanun Hükmünde bir kararname ile riskli alan ilan edilen mahallemizin, üzerindeki bu kararı kaldırmalı ıslah ve imar çalışması yapılabilsin ve üzerinde oturanlara tapu veya mülkiyet hakkı verilebilsin. Yani ne verecekler ise seçimden önce versinler. Sonrasını biliyoruz. Hal böyleyken, hangi parti lideri nasıl bir söz verirse versin seçimlerden önce bizlere net gelmeleri gerekli, şimdi oy verin sonra bakarız tapu veririz daire alırsınız gibi vaatlere kanmayalım” dedi.