Türkiye'nin ilk başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü'yü vefatının 48. yıl dönümü Sarıyer’de anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) düzenlemiş olduğu program Sarıyer Belediyesi Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

"sevgi, saygı ve minnet ile anıyoruz"

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan anma programının açılış konuşmasını yapan ADD Sarıyer Başkanı Fahrettin Serdaroğlu; "Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşı, Kurtuluş Savaşı kahramanı, Lozan'ın mimarı İsmet İnönü’yü vefatının 48. yılında sevgi, saygı ve minnet ile anıyoruz. Cumhuriyet’i, Atatürk’ü savunacak en büyük sivil toplum kuruluşu Atatürkçü Düşünce Derneği’dir” dedi.

Anma programına konuşmacı olarak katılan ve İsmet İnönü ile röportajlar gerçekleştirmiş olan Emekli TRT Sunucusu ve Yazar Nazmi Kal, İsmet İnönü hayatı ve anıları ile dolu bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında gençlik vurgusu yapan Nazmi Kal; “Atatürk’e, Cumhuriyet’e, devlete saldırıların arttığı son zamanlarda Atatürkçü Düşünce Dernekleri’ne çok önemli görevler düşüyor. Türkiye’de 300’den fazla şubesi bulunan Cumhuriyet’i, Atatürk’ü, laik düzeni, çağdaş yaşamı savunacak en büyük sivil toplum kuruluşu Atatürkçü Düşünce Derneği’dir. İnşallah bu toplantılar yeni başlangıçlar olacak, gençleri bu salonlara çekmek konusunda daha faal bir döneme girecektir” diyerek dikkat çekti.

Program sonunda ise Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri emekli TRT Sunucusu Nazmi Kal’a çiçek takdim etti. 

SARIYER POSTA