Sarıyer Posta’nın gündeme getirdiği ve Sarıyer siyasetinde deprem yaratan ‘Erhan Vergili görevden alındı’ haberimiz sonrasında basın toplantısı düzenleyen Erhan Vergili’ye cevabımızdır…

Sarıyer Posta Gazetesi olarak önceliğimiz, doğru haber yapmaktır! Kuruluşu 2008 yılına dayanan ve Sarıyer’in köklü yerel gazetesiyiz. 14 yıldır basın ilkeleri doğrultusunda tarafsızca haberler yapan, vatandaşın nabzını tutan ve gazetecilik etik değerlerini ön planda tutuyoruz. Bugüne kadar doğruluğunu teyit etmediğimiz hiçbir haberi yayınlamadık. Haber merkezimize 8 Kasım 2022 akşam saatlerinde bu bilgi gelmiş ancak basın meslek ilkeleri gereğince haber 9 Kasım 2022 saat 13.31’de yetkililerce doğrulanarak Sarıyer Posta haber sitesine girilmiştir.

Bizlere haberciliği öğreten Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili’nin gazetemizle ilgili açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Biz görevden alan kurum değil, gazeteciyiz! Parti üst kademesinde alınmış bir kararın, tarafımızdan haberleştirilmesi basın ilkelerince en doğal hakkımızdır. Basın toplantısında üstü kapalı, karalama kampanyasını kabul etmiyoruz ve hodri meydan diyoruz.