Uzun süredir yazmıyordum. Fakat ne zaman siyasi bir ortamda bulunsam kulağıma farklı farklı duyumlar geliyor. Sarıyer Belediyesi CHP meclis üyeliği adaylığı için daha önce adını hiç duymadığım isimlerle karşılaşıyorum. Bu yüzden kaleme aldığım yazı ile yeniden siz değerli okuyucularımızın karşısına çıkıyorum.

Yaklaşan 2019 yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda ne hikmetse Sarıyer Belediyesi meclis üyeliği adaylığı başvurularında bolluk yaşanıyor. CHP açısından belki de son yılların en çok adayın olduğu seçimlerden biri olabilir. Bu durum parti için olumlu gözükebilir, ancak burada durup üzerinde düşünülmesi gereken bir husus var. CHP, parti tüzüğünün 12. maddesinden yararlanıp partiye dahi üye olmayan, hiçbir siyasi ortamda ve çalışmalarda bulunmamış, hatta özel günlerde göz aşinalığı bile olmayan kimi CHP belediye meclis üyesi adayları ile mi kazanacak? Kim bunlar? Olsa olsa anca zaman kaybı olurlar.

Herkes emin olsun yakında bu isimleri tanıtım amaçlı açıklayacağız. Ya işin ehli olan ve gerçekten Sarıyer’e hizmet etmek için aday olanlar bu seçimi kazanacak ya da çıkarı için aday olanlar hangisi?  

Sarıyer Belediyesi'ni mesken tutanlar ve  hizmet binasının eksi 1 ile 2. katlarında aynı zamanda destek koridorlarında iş takipçisi gibi volta atanlar mı CHP’ye seçim kazandıracak? Bu kişilerin nüfuzları ve yeterlilikleri ne? Şimdi soruyorum. Bu kişiler gerçekten Sarıyer’i yönetmek için mi aday oldular?

Sarıyer’de siyaset bu kadar ucuz mu? Türkiye’de siyaset algısının yerlerde olmasının yegane sebebi çıkarları uğruna siyasi arenaya girip sadece kendi menfaatlerini düşünün kişiler bu sıralar çokça. Tıpkı Sarıyer’de CHP’den Sarıyer Belediyesi meclis üyeliği adaylık başvurusu yapan bazı isimler gibi. İstanbul’un en güzel ilçesi olan Sarıyer’imize yazık değil mi?

Hakkaniyetli bir gazeteci olarak dışarıdan yaptığım gözleme dayanarak samimi şekilde ifade ediyorum ki Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç dışında çabalayan var mı? Var ise söyleyin de bizde bilelim. Sarıyer’de iktidarda olan partiden belediye meclis üyesi adayı oluyorsun ama hizmet için değil, cebini doldurmak için.

Başkan Şükrü Genç’e yazık değil mi?

Seçim yaklaştıkça Sarıyer’deki siyaset arenası kızışmaya başladı. Eğri oturup doğru konuşalım. Önümüzde ki seçim zorlu ve başa baş geçecek. Şükrü Genç’in ve CHP’nin Sarıyer’i kazanmasını istiyorsanız Sarıyer Belediyesi meclis üyeliklerine hak eden isimlerin getirilmesi lazım. Muhakkak hukuka, partiye emek vermiş herkes aday olabilir. Ancak o koltuklara oturacak kişileri seçmek CHP’lilerin elinde. Oylarınızı verirken bunu dikkate almanızı tavsiye ederim. Yoksa iş işten geçtikten sonra pişmanlık fayda etmez.

Hani bir söz vardır. “Dost acı söyler” diye. Evet yazdıklarım birçok kesime acı gelebilir.