AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, adaylığının açıklanmasının ardından ilk röportajını Sarıyer Posta’ya verdi. Detaylar haberimizde...

Projelerini sadece Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na anlatan Bayraktar, Sarıyerlilere büyük müjdeyi verdi: “Belediye başkanı seçildiğimiz takdirde Sarıyer’e yakışan, çok güzel ve modern bir stadı ilçemize kazandıracağız.”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Salih Bayraktar, adaylık sürecinin ilk röportajını Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na verdi. Yerel seçimlerden imar barışına, Sarıyer Spor Kulübü’nden hayata geçireceği projelerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Bayraktar, ikinci bombayı patlattı: “İmar barışında, vakıf arazilerinde oturanlar için çalışıyoruz.”

İşte o çok özel röportajın satır başları:

“İstanbul bambaşka bir şehir olacak”

İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım ile görüştüklerini ve yapacakları projeler ile İstanbul’un çehresinin değişeceğini söyleyen Bayraktar, “Çok güzel bir ortamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 39 ilçe ve İstanbul Büyükşehir Belediye adayını açıkladı. Birbirinden değerli adaylarımız var. Özellikle İBB Başkan Adayımız ve Meclis Başkanımız Binali Yıldırım, çok önemli bir isim. Geçtiğimiz günlerde 2. bölge belediye başkan adaylarımız, milletvekillerimiz ve mevcut belediye başkanlarımızın katılımıyla bir toplantı yaptık. Orada kendisi de ifade etti. İstanbul’u dünyanın 10. mega kenti yapacağını söyledi. Bizlerden de büyük projeler istediler. Yakın zamanda yaptığımız çalışmaları kendilerine ileteceğiz. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda İstanbul bambaşka bir şehir olacak. Şuanda da dünyanın sayılı kentleri arasında yer alıyor. Fakat bu sıralamada daha yukarıya çıkacağını düşünüyorum” dedi.

“İşinizi severek yapmalısınız”

“Hayatım boyunca işi kendime eğlence yaptım” diyen Bayraktar, “Bir şey yaparken onu seveceksiniz. Her şeyi aşk ile yapacaksınız. Ben iş hayatımda da, siyasette de aynı anlayışla çalıştım. Bizim başkanlığımızdan sonra ki dönemlerde de aynı düşüncenin hakim olmasını isterim. Zaten çocuğumuza bırakabileceğimiz en güzel miras budur” diye konuştu.

“İstanbul’a örnek bir yapılanma kurduk”

AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı’nın İstanbul’a örnek olduğunun altını çizen Bayraktar, “Başkanlığım süresince teşkilattaki arkadaşlarımıza her zaman örnek bir teşkilatın oluşturulacağını söylemiştik. Çok samimi söylüyorum. İstanbul’da gerçekten çok başarılı bir teşkilatımız var. Dayanışma ve yardımlaşma içerisinde büyük bir aile olduk. Biz bu bütünlüğü Sarıyer’in genelinde de sağlayacağız. Sarıyer, dünyanın bütün renklerini içerisinde barındıran bir ilçe. Bu renkler bir araya geldiği zaman ortaya çok büyük bir zenginlik çıkacak. Bu zenginliği doğru değerlendirirsek farklı bir seviyeye ulaşacağız” şeklinde konuştu.

“Şubat ayında projelerin lansmanını yapmayı düşünüyoruz”

Belediye başkan adaylığının ardından hayata geçirmeyi hedeflediği projeler ile ilgili tanıtım toplantısı yapacaklarını açıklayan Bayraktar, “Hayata geçireceğimiz projelerin sunumu ile ilgili takvim henüz netleşmedi. Çalışma arkadaşlarımla birlikte istişarelerde bulunuyoruz. Kesin bir tarih vermemekle birlikte Şubat ayı içerisinde lansmanı yapacağımızı tahmin ediyorum. Tüm Sarıyerlileri programa davet edeceğiz ve hep birlikte coşku içerisinde, şölen havasında projelerimizi anlatacağız. İnşallah bu projeleri Sarıyer’e kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Bayraktar’dan stat müjdesi

Sarıyer gündemini uzun süredir meşgul eden stat problemine Salih Bayraktar el atıyor. Her fırsatta ‘çılgın projeler’ini dile getiren Bayrak, müjdeyi verdi: “Semtimizin takımı olan Sarıyer Spor Kulübü’nü de çok önemsiyoruz. Sarıyer bizim sevdamız. Buradan ilk projemizi açıklayayım. Belediye başkanı seçildiğimiz takdirde Sarıyer’e yakışan, çok güzel ve modern bir stadı ilçemize kazandıracağız.”

“Vatandaş 31 Mart’ı heyecanla bekliyor”

Seçim süresince propaganda diline dikkat edeceklerini ifade eden Bayraktar şunları söyledi: “Vatandaş 31 Mart’ı heyecanla bekliyor. Sahaya indiğimizde müthiş bir teveccüh ile karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bizden bir beklentisi var. Hizmet istiyor, çalışan bir belediye bekliyor. İnşallah biz de seçimi kazandığımız takdirde yapacaklarımızla Sarıyer’i bambaşka bir seviyeye çıkaracağız. Sarıyer’i turizm, ticaret merkezi yapacağız ve zenginleştireceğiz. Vatandaş bu konuda açıkçası bize güveniyor ve inanıyor. Sarıyerlilerin üzerinde güveni tam anlamıyla sağladığımızı düşünüyorum. İtibarımızı en ufak zedeleyecek bir işin içerisine girmedik, girmeyeceğiz. Bizim ağzımızdan çıkan her söz defalarca düşünülüp, tartılmıştır. Ne birini kıracak ne de karalayacak ifadeler kullanırız. Çünkü ağızdan çıkan yanlış bir ifade ilerleyen zamanlarda sizin karşınıza çıkar. Bu yüzden çok dikkat ediyoruz.”

“Seçimlerde asla kutuplaştırıcı bir dil kullanmayacağız”

“Siyasete bir ahlak, nezaket getirdik” diyen Bayraktar şöyle konuştu: “Benim ağzımda hiçbir zaman karalayıcı, aşağılayıcı sözler duyulmamıştır. Çünkü buna tenezzül etmiyoruz. 31 Mart’taki yerel seçimlerde de zıtlaşarak, çatışarak ve kutuplaştırarak kampanya yürütmeyeceğiz. Biz işimize bakacağız, işimize odaklanacağız. Kim ne yaparsa yapsın bizi hiç ilgilendirmiyor. Yolumuza devam edeceğiz.”

Bayraktar’dan 2. müjde

İmar barışı ile yıllardır süren mülkiyet problemini çözdüklerini söyleyen Bayraktar, Sarıyer’e stat müjdesinin yanı sıra bir bomba daha patlattı: “Biz Sarıyer’deki bütün sorunları çözmek için gayret ediyoruz. Mülkiyet probleminde de büyük bir çabamız var. İmar Barışı Yasası’ndan yararlanamayan vatandaşlarımız için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Benim bir huyum var. Bir iş kesinleşmeden paylaşmam. Bu konuda da biraz sabırlı olalım ve ileride neler olacağını her birlikte göreli. Bu mülkiyet sorunu ile ilgili yaklaşık 3 yıldır çalışmamız vardı. Fakat hiçbir zaman bunu dile getirmedim. Ve en sonunda da istediğimiz amaca ulaştık. Buradan bir müjde vereyim. Vakıf arazileri üzerinde yaşayıp imar barışından yararlanamayan vatandaşlarımız için çalışmalarımız var. Çözümü için elimden gelen gayreti gösteriyoruz. Ayrıca çözüm yöntemlerinin de olduğunu söyleyeyim. Üzerinde çalışıyoruz. BU çözümü hayata geçirip geçiremeyeceğimizi zamanla göreceğiz. İnşallah buradan da istediğimiz neticeyi alırız.”

“Algı operasyonu yapıyorlar”

 Kendisine yönelik algı operasyonu olduğunu vurgulayan Bayraktar, “Önümüzdeki seçimde ideolojisi ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun oy alamayacağımız hiçbir seçmenin olmaması gerekiyor. Çünkü artı yönlerimiz çok fazla. Eğer seçmenin oyunu alamıyorsak biz ona ulaşamamışızdır ve dokunamamışızdır. Bugün dokunduğumuz her seçmenden çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Biz sizi böyle tanımıyorduk diyorlar. Çünkü bir algı operasyonu yapılıyor. Zaten yaptıkları en iyi iş bu. Benim hiç kimseyle bir sorunum yok. Benim tek meselem Sarıyer’in kazanımları. Bugüne kadar ilçemize hizmet etmiş ne kadar belediye başkanı varsa teşekkür ediyorum. İyi işler yapan kim varsa işçisinden yöneticisine kadar Allah razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

“Belli bir kesimin değil, Sarıyer’in başkanı olacağım”

Ayrım yapmaksızın herkese hizmet götüreceklerini belirten Bayraktar, “Seçimde sandığa gelmeyenler olabilir. Fakat oy kullanacak vatandaşlarımızın oylarının tamamına talibiz. Bize oy vermeyen Sarıyerliler de olabilir. Fakat her ne olursa olsun biz herkese eşit hizmet götüreceğiz. Sen bizi desteklemedin deyip ötekileştirmeyeceğiz. Belli bir kesimin değil, Sarıyer’in başkanı olacağım. Hiçbir zaman ‘ocu’ ‘bucu’ düşüncesiyle hareket etmedik, etmeyeceğiz. Biz insana değer veren anlayışla siyaset yapıyoruz” diye konuştu.

“Site sakinlerinin sorunlarını çözdük”

Sarıyer genelinde problemi olan birçok sitenin sorunlarını çözdüklerini söyleyen Bayraktar, “Sarıyer’in köylerinde çok farklı sorunlar vardı. Bunların birçoğu devam ediyor. Yaptığımız girişimlerle yapı izin belgesi olmayan binaların sorunu çözüldü. Diğer taraftan İnanlar İnşaat ile ilgili büyük bir problem vardı. Orada satış vadi sözleşmesiyle evler satılmış, firma iflas etmiş, firma sahibi bankadan kredi çekmiş ve daha donra yurt dışına kaçmış. Akabinde bankalar ipotek üzerinden haciz yoluyla yerlerin satışını istemiş. Böyle olunca vatandaş büyük bir mağduriyet yaşıyordu. Mağdurlar biz geldi. Kendilerini dinledik. Siteye gittiğimizde sadece Sarıyer’den değil, Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenyurt’tan mağdurlar geldiğini gördük. Biz kendilerine mağduriyet üzerinden siyaset yapmaya gelmediğimizi söyledik. Siyasi gömleğimizi kapının dışında bıraktık, komşuları olarak sorun çözmeye gittik. Bu sorunun çözülüp çözülmeyeceğini bilmediğimizi, fakat elimizden ne geliyorsa yapacağımızı ifade ettik. Eğer çözülürse gayri ahlaki bir teklifin gelmesi halinde de bizimle alakası olmadığını belirttik. Hem ortamın hem de şartların elverişsizliği nedeniyle her sitenin bir temsilci ve avukatı olması gerektiğini aktardık. Biz onlarla toplantı yapacağız, o arkadaşlarda mağdurları bilgilendireceğini söyledik. En mantıklı çözümün firmaya kayyum atanması olarak gözüküyordu. Bu sayede sorun çözülebilirdi. İlk olarak firmanın mal varlıklarına el konuldu. Daha sonra kayyum atandı. En sonunda ticari iktisadi bütünlük kararı alınarak vatandaşın sorunu çözüldü. Yaklaşık bin 500 site sakininin problemini hallettik. Bu sadece bir örnek. Birçok sitenin problemini çözüme kavuşturduk. Biz oy verip vermediklerine bakmadık. Ortada bir mağduriyet vardı ve onu çözdük. Doğru olanı yaptık” şeklinde konuştu.

“Hayvanlar için imkanları seferber edeceğim”

Kendisinin de bir hayvansever olduğunu açıklayan Bayraktar şunları söyledi: “Bir hayvansever olarak onları da göz ardı etmememiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Özellikle kış mevsiminde biraz daha duyarlı olunması gerekiyor. Başkan olduğumuzda hayvanlar için elimizde ki imkanları seferber edeceğiz.”

“Sarıyer’de az laf çok iş yapacağız”

Son olarak Sarıyer seçmenine mesaj veren Bayraktar şöyle konuştu: “Sarıyer’de az laf çok iş yapacağız. Biz icraat adamıyız. İnşallah hep birlikte devasa projeleri ilçemize kazandıracağız. Sarıyer hepimizin. Bizde sonraki nesillerde burada yaşayacak. Onlara bu güzel coğrafyayı daha güzel bir şekilde aktarmak gibi bir görevimiz var.”