AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisarı Mahallesi’nde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam 317 dönümlük arazinin satışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yüz binlerce Sarıyerliye tapu umudu olacak dosya, AK Parti ve CHP arasındaki anlaşmazlık yüzünden aylardır İBB Hukuk Komisyonu’nda bekliyor. AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunarak arazilerin belediye emlak rayiç değeri üzerinden satılmasını istedi.

"Piyasa değeri üzerinden satışa sunulursa, bu mahallelerde yaşayan halk bu yerleri satın alamaz"

AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun çözümden yana olduklarını vurgulayarak, “Biz Sarıyerlilerin bu arazileri piyasa rayiç değeri üzerinden değil, belediye emlak rayiç değeri üzerinden satın almalarını istiyoruz. Eğer bu araziler piyasa değeri üzerinden satışa sunulursa, bu mahallelerde yaşayan halk bu yerleri satın alamaz. Çünkü bu paraları ödemeleri mümkün değil. Biz çözümden yanayız. Aksi halde vatandaşlar buralardan gitmek zorunda kalır, yerinde dönüşüm olmaz." dedi.

“İmamoğlu, arazileri emlak rayiç değeri üzerinden satacağını taahhüt etsin, biz hemen meclisten geçiririz”

Kararı meclisten geçirmek için tek şart koştuklarını belirten Kurşun, "Eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu arazileri piyasa değeri üzerinden değil, belediye emlak rayiç değeri üzerinden satacağına dair kesin ve bağlayıcı bir taahhütname imzalarsa biz buna destek veririz. AK Parti olarak biz hemen kararı meclisten geçiririz. İmamoğlu’nun kesin, bağlayıcı bir protokol ve taahhütname vermesi tek şartımızdır." diyerek sözlerine son verdi.