Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Rumeli Kavağı'ndaki 3 bin 380 metrekarelik parkın yapım çalışmalarını ziyaret ederek son durum ile ilgili bilgiler aldı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, çalışmalar yaklaşık 2 ay içerisinde tamamlanacak.

Başkan Şükrü Genç’e park çalışmalarını ziyareti sırasında, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri Görkem Kurşun ile Meltem Yücel Pir, İmar ve Şehircilik Müdürü Mahmut Alikaya, Park ve Bahçeler Müdürü Gülcan Özdemir, Rumeli Kavağı Mahalle Muhtarı Sinan Demirci ile Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel eşlik etti.

PARKIN YAPIMI İÇİN ÖNEMLİ KARAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyeleri ile ortak masa toplantıları kapsamında geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediyesi'ni ziyaret etmişti. Sarıyer ile ilgili konuşulan konulardan biri ise Rumeli Kavağı mahallesinde yer alan park alanı olmuştu. İmamoğlu’nun Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile yaptığı toplantı sonrasında, Rumeli Kavağı mahallesinde yer alan parkın yapımının hızlanması kararı alınmıştı. Bugün o parkı ziyaret ederek incelemelerde bulunan Genç, saha şefinden konuyla alakalı bilgiler aldı.

ÇALIŞMALAR EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

2018 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk oyun alanları, dinlenme yerleri, yürüyüş yolları, yeşil alanları içerisinde barındıran parkta yaklaşık 6 aylık aranın verildiği çalışmalar yeniden hız kazandı. Alanda incelemelerde bulunan Başkan Şükrü Genç, çalışmaların en kısa sürede bitirileceği müjdesini verdi.

BAŞKAN GENÇ’TEN TALİMAT

Proje ve çalışmalar ile ilgili bilgiler alan Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi olarak eksiklikler ile ilgili talepleri dinledi. Yerel yönetim olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Genç, eksiklikleri giderilmesi konusunda ekibine gerekli talimatları verdi.

MUHTAR DEMİRCİ’DEN TEŞEKKÜR

Gazetemize konuşan Rumeli Kavağı Mahalle Muhtarı Sinan Demirci, “Mahallemiz için çok güzel bir alan olacak. Burada hem çocuklarımız oynayacak hem de halkımız boş zamanlarında gelip dinlenebilecek. Boğaza sıfır olması nedeniyle de görüntü güzelliğiyle birçok kişiyi buraya çekecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

ZİYARET SIRASINDA EĞLENCELİ ANLAR

Dün akşam oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ziyarete de damgasını vurdu. Galatasaraylı olduğu bilinen Başkan Şükrü Genç, uzun yıllar sonra deplasmanda alınan galibiyetten dolayı memnun olduğu belirterek, “20 yıllık imparatorluğu yıktık” dedi. CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ise “6-0 unutulmasın” ifadelerini kullandı. Derbinin de konuşulduğu ziyarette eğlenceli anlar yaşandı.

SARIYER POSTA