Sarıyer Belediye meclisinde bugüne spor ilgili verdiği önergeler ile dikkat çeken AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Altay Unan, ilçe genelinde spor tesisleri ilgili önemli önergeler verdi.

Haziran ayı 2. oturumunda Meclis toplantısında Sarıyer’deki spor alanlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Unan, Sarıyer’in spor alanında gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerimizin spor yapacakları alanlar Sarıyer ilçemize yetmemektedir” dedi.

Sporcu ve siyasi kimliği ile, Sarıyer’de amatör liglerde şampiyon olan Çayırbaşı, Yenimahalle, Pınar Spor ve Boyacıköy’e yakaladıklarını şampiyonluktan dolayı kutlayan Unan, konuşmasına şöyle devam etti. “Her yaştaki vatandaşlarımızın spor yapabilmesi için spor tesisleri yapmak, çok amaçlı spor aktiviteleri yapabilecekleri alanları oluşturmak yerel belediyelerin yani kamu otoritesinin birincil vazifesi olmalıdır. Sarıyerimizin gençlerine ve sporcularına maddi, manevi ve yeni spor tesisleri kazandırarak katkı sağlamak, destek olmak zorundayız. Sarıyer'de geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerimizin spor yapacakları alanlar yetmemektedir.”

İlçe belediyemizin elinde spor alanı olarak ayrılmış yerler bulunduğunu belirten Unan, “Bunlardan biri de; Kireçburnu Mahallesi 471 Ada-17 Parseldeki 3.524 metrekare olan yer aynı adadaki 16 parsele yapılan Loft Villaları yapımıyla ayrılmış olan spor alanınıdır. Bu villa projesi bitmiş olup, evler sahiplerine teslim edilmiş, bu spor alanı olarak ayrılan yer ise bir medya kuruluşuna dizi çekimleri için kiraya verilmiştir. Belediye olarak tabii gelir elde edecek iktisatlarımız olacaktır. Fakat spor alanı olarak ayrılan yerin acil olarak spor tesisi şekline dönüştürülmesini ve Sarıyerli gençlerimizin, sporcularımızın hizmetine acilen sağlamalıyız” Dedi.