Demokratik Sol Parti (DSP) Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Hümeyra Gürsoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Sarıyer’deki yerel basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Reşitpaşa Ata Koru’da gerçekleşen kahvaltı organizasyonuna Hümeyra Gürsoy’un yanı sıra DSP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Yaylıcıoğlu, DSP İstanbul İl Basın Danışmanı ve DSP Sarıyer Belediye Meclis Üye Aday Adayı Emin Ayyıldız, DSP Sarıyer İlçe Teşkilat Üyeleri Süleyman Sargın ve Feride Aktunç, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ve basın mensupları katıldı.

Etkinlikte gazetecilerin yaşadığı sorunlar, yerel basın mensuplarının karşılaştığı problemler, gazetecilik mesleği, yerel seçimler ve DSP’nin seçimlerde izleyeceği strateji masaya yatırıldı.

“Yerel basının sorunlarını çözemediler”

Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı etkinliğinde basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Hümeyra Gürsoy, “Ulusal ve yerel yöneticiler gazetecilere ve medyaya sahip çıksınlar. Herkese eşit mesafede dursunlar. Birileri yandaşı diye kimseyi ayırt etmesinler. Sarıyer’de yerel gazete sayısı belli. Eğer bu gazetelere eşit mesafede durup, sorunlarını çözemiyorsanız oturduğunuz koltukları bırakın. Bu işi başkaları yapsın. Her seçim öncesi aynı vaatlerde bulundular, fakat değişen hiçbir şey olmadı. Bu kapsamda çalışan çalışmayan, kalemi kırılan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

“Sarıyer Belediye başkan aday adaylığımı açıklıyorum”

“Sarıyer’de seçimlere giren gerçek anlamda Milli ve yerli tek sol parti DSP’dir” diyen Hümeyra Gürsoy, “Bu vesile ile Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum. Sarıyer’e artık bir kadın başkanın eli değmeli. Dolayısıyla seçim sadece AK Parti - CHP arasında geçmeyecek. 30 yıllık bir çınar olan DSP, Sarıyer’de ve ülke genelinde söz sahibi olacaktır. Hiçbir siyasi partiyi küçümsemek için söylemiyorum, fakat 1 yıllık partilere onlarca ilçe ve ili emanet edenler, destek verenler DSP’yi yıllarca ‘kardeş’ parti olarak lanse etti. Bize ‘hainsiniz’ diyenler oldu. Bu hainliği onlar yaptı. Burada başka yerlere gidenler sizsiniz. Partimizin geçmişi ortadadır” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, DSP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Hümeyra Gürsoy’un basın mensuplarına hediye takdim etmesinin ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.