92_7CHP’den Sarıyer Belediye Başkan aday adaylığı için resmi başvurusunu yapan Ali İhsan Özdemir birleştirici olacağını söyledi.

Kendisini destekleyen partililerle birlikte CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na gelip aday adaylığı başvuru dosyasını İlçe Başkanı Mehmet Deniz’e teslim eden Özdemir, çalışmalarıyla gençlere örnek olmak istediğini ifade etti. Ödemir’i destekleyen partililer ise çeşitli pankart ve dövizlerde İlçe Başkanlığı binası önünde bekleyip, gövde gösterisi yaptı. Özdemir’e İl Genel Meclis Üyesi İzzet Bayraktar ile Prof Dr. Atilla Aykol, Şahkulu Vakfı Başkanı Av. Mehmet Tural bazı mahalle muhtarları da destek verdi.

92_11“CHP İKTİDARININ DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUM”

Aday adaylığı başvurusundan sonra sokakta bekleyen partililere bir konuşma yapan Özdemir önce CHP İlçe Başkanı Mehmet deniz’e teşekkür etti. Özdemir şunları söyledi:

“Nicelik olarak çok olmasak da nitelik olarak çok büyük bir kitle görüyorum. CHP ismi tesadüf olarak partimize konan bir isim değil. Cumhuriyetçi Parti veya bir başka isim de olabilirdi. Ama Cumhuriyet Halk Partisi ismi verildi. İşte ben CHP’nin halkıyım. Halkçılık iddiasıyla çalışmalar yapan birçok lider hatırlarsınız, ama biz işte o iddianın ta kendisiyiz. Bir yetmemiş, iki, hatta üç lisans yapmış, birden fazla 92_18yabancı dil bilen gençlerimiz var. 39 yaşında belediye başkan adaylığı müracaatı yapmış biri olarak ben bu gençlerimize örnek olmak istiyorum. Yaşam biçimimiz ve fikirlerimizden dolayı bizi ayrıştıranları, ben karşı komşu olarak nitelendiriyorum. Biz bunlara; gözümüz çıkmasına, kulağımız sağır olmasına ve hatta canımızı verme pahasına da olsa her ortamda itiraz ediyoruz. Amacım CHP’den ayrılmışları karınca kararınca şahsım üzerinde birleştirmektir. Barışa en ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde ayrımcılığın gerekçesi olmayacağım. Aday olamasam dahi aday çıkacak kişinin arkasında sonuna kadar çalışacağımı buradan ilan etmek istiyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarımın da böyle düşündüğüne inancım tamdır. Kazananın toplumsal barış, kardeşlik olmasını diliyorum.

92_14MEHMET DENİZ: “CHP SARIYER’DEKİ BAYRAĞINI KİMSEYE VERMEYECEK”

Özdemir’den sonra partililere hitap eden İlçe Başkanı Mehmet Deniz ise, CHP’nin Sarıyer’deki bayrağını kimseye vermeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

Belediye başkan adaylığı ve meclis üyesi adaylığı için her geçen gün başvuru sayısı artmaktadır. Şu an için 100’ün üzerinde meclis üyesi aday adayımız var, belediye başkanlığı için ise 10’un üzerinde aday adaylığı başvurusu olacağı tahminindeyiz. Bu da CHP’nin Sarıyer’de var olduğunun, bundan sonra da var olacağının kanıtıdır. CHP Sarıyer’deki 92_41bayrağını kimseye verme niyetinde değildir. Oy kaygısıyla, bir gece operasyonuyla 3 mahalle Şişli’den alınıp, Sarıyer’e bağlandı. Biz tüm vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Ayazağa’da da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Aday adaylarımız demokratik bir ortam içerisinde birbirleriyle yarışacaklar. Bu yarışta projeleri iyi olan, kendisini topluma ve parti organlarına iyi tanıtan arkadaşımız ipi göğüsleyecek. Biz de onun etrafında kenetlenerek, CHP iktidarını tekrar Sarıyer’e ilan edeceğiz. 120 bin oy almayı hedefliyoruz. Ali İhsan Özdemir arkadaşımızla iki yıl süreyle beraber çalıştık. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.