Teknik elemanları tek çatı altında toplamak amacıyla kurulan İstanbul İl Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER), Sarıyer’de yapılanmasını tamamladı. Derneğin Sarıyer Temsilciliği görevine Ömer Ertuğrul Yıldız atandı.

Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER), Sarıyer’de ilk kez temsilcilik açarak ilçedeki teknik elemanlar için önemli bir adım attı. TEKDER’in Sarıyer Temsilciliği görevine atanan Ömer Ertuğrul Yıldız, derneğin kurucu kadrosu ile birlikte Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette TEKDER’in kuruluş amacı, hedefleri ve Sarıyer özelinde hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verildi. Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pehlivanoğlu, Sarıyer’de teknik elemanları kapsayan bu tür sivil toplum çalışmalarının önemine dikkat çekerek, TEKDER Sarıyer Temsilciliği’ne destek vereceklerini ifade etti ve Yıldız ile ekibine başarılar diledi.

Whatsapp Image 2026 01 23 At 12.03.39

GENİŞ KATILIMLI KURUCU KADRO

TEKDER’in kurucu ekibi arasında; Okan Karagöz, Mahmut Beşirli, Burak Çınar, Yakup Söyler, Musa Olcay Korkmaz, Ali Tosun, Mustafa Sabri Çınar, Kaya Canpolat, Ünal Acar, Nami Köroğlu, Coşkun Musullu, Gültekin Kumaş, Dağıstan Ararat, İlhan Demir, Yakup Kütük ve Mehmet Akif Bayrak gibi alanlarında deneyimli isimler yer alıyor.

Sarıyer Temsilcisi Ömer Ertuğrul Yıldız, yönetim kurulunun alanında uzman 25 kişiden oluştuğunu ve üye kabul sürecinin başladığını belirterek, ilçedeki teknikerleri ve teknik elemanları tek çatı altında buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

“MESLEK EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Yıldız, Sarıyer’in ihtiyaçları ve sorunlarına yönelik projeler üreteceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “İnsanların hayallerine ulaşabilmesi için doğru projeleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. İlçemizde mesleki eğitim alan gençlerin sayısının giderek azaldığını gözlemliyoruz. Bu nedenle gençlerimizi meslek edindirme merkezleri aracılığıyla meslek eğitimine yönlendirmeyi hedefliyoruz. Her gencin mutlaka bir meslek sahibi olmasını istiyoruz.”

Üniversite mezunu olmasına rağmen mesleği olmayan gençlerin sayısının arttığına dikkat çeken Yıldız, bu durumun ciddi bir toplumsal sorun haline geldiğini belirterek, gençlerin üretimden uzaklaşmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. “Bu gençlerimizi hem çalışma şartlarının iyileştirilmesi hem de meslek edindirme merkezlerine yönlendirilmesi yoluyla desteklemeliyiz. Gençlerimizin bağımlılıklardan uzak durması, sanal dünyadan çıkıp gerçek hayata ve üretime katılması temel hedeflerimiz arasındadır.” dedi.

Geniş Çalışma Alanlarıyla Faaliyet Gösterecek

TEKDER’in Sarıyer’de birçok farklı alanda faaliyet göstereceğini ifade eden Yıldız, derneğin çalışma alanlarını şu şekilde sıraladı: Bilişim ve Yazılım, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Şehircilik, Haberleşme, Sağlık, Gıda ve Tarım, Sanayi ve Üretim, Savunma Sanayi, Uzay ve Havacılık, Ulaştırma ve Altyapı

TEKDER Sarıyer Temsilciliği’nin, ilçede mesleki eğitim, istihdam ve teknik alanlarda önemli projelere imza atması bekleniyor.