Kan bağışlarının Covid-19 salgını ve Ramazan ayından dolayı olumsuz etkilenmesi sonrası harekete geçen Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanlığı, Sarıyer'in mahallelerinde kan bağışı etkinliği düzenlemeye devam ediyor. Kızılay’ın adresi bu kez Uskumruköy oldu.

Mahalle sakinleri kan bağışı etkinliğine yoğun ilgi gösterirken, Mahalle Muhtarı Şeyda Üst, Bahçeköy Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Sevinç ile Gümüşdere Mahalle Muhtarı Günay Yazıcı da destek verdi.

72 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre, 16.30 ile 24.00 saatleri arasında Uskumruköy Muhtarlığı önünde yapılan organizasyonda toplam 72 ünite kan bağışı yapıldı. Hatırlanacağı üzere daha önce yapılan etkinlikler kapsamında Sarıyer Merkez’de 165, Gümüşdere’de 108, Bahçeköy’de 77 ve Ferahevler’de 107 ünite kan toplanmıştı.

MUHTAR ÜST’TEN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Uskumruköy Mahalle Muhtarı Şeyda Üst, “Kan bağışının önemini bilen Uskumruköylüler olarak Kızılay Sarıyer Şube Başkanlığı’nın kan bağışı kampanyasına destek vermek istedik. 1 ünite kan 3 hayat kurtarıyor. Geçtiğimiz bu zor günlerde tüm Sarıyer vatandaşlarımızın en yakın kan alma merkezine giderek, bağışta bulunmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

“USKUMRUKÖY KOMŞUSUNUN AÇ YATMASINA İZİN VERMİYOR”

Mahalledeki yardıma muhtaç vatandaşlar için yapılan çalışmaları anlatan Üst, “Uskumruköy Vefa Sosyal Destek Grubu, 7/24 görev başında. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ilaç, doktor ve her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Evlerinden çıkamayan yaşlılarımız için gıda ve yemek desteğimiz sürüyor. Elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu dönemde herkes elini taşın altına koymalı. Zor zamanlardan birlikte çıkacağız. Uskumruköy komşusunun aç yatmasına izin vermiyor. Herkes birbirini destekliyor. Bu yüzden tüm vatandaşlarımıza minnettarım. Herkes vefasını gösteriyor. Destek olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca zorunda kalmadıkça kimsenin dışarıya çıkmaması gerekiyor. Evde kalın, sağlıklı kalın” diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ