İBB-AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Hayvan Hakları Komisyonu işbirliğiyle Vetbüs uygulaması kapsamında, Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda ve Zekeriyaköy'de sokak hayvanlarına sağlık kontrolü yapıldı.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı bünyesindeki Hayvan Hakları Komisyonu, önemli bir organizasyon gerçekleştirdi.

Komisyon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin VETBÜS aracında sokak hayvanlarının sağlık taramasından geçmesini sağladı. Bu kapsamda Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda ve Zekeriyaköy'de sağlık taraması yapıldı. Konuyla ilgili yapılan duyuruda “İlçemiz için çok büyük bir önemi olan bu etkinlikte, sokak hayvanlarımıza en iyi şekilde hizmet götürmek ve hayvan sevgisini herkese aşılamak için Sarıyer’deyiz” ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

İstanbul’un farklı ilçelerinde faaliyet gösteren Vetbüs’e öğrencilerden de destek geldi. Öğrenciler, hayvanlara yapılan zulme karşı gerçekleştirilen imza kampanyasına destek verdi.

“Yaşam haklarına saygı duymalıyız”

Sokakta yaşayan hayvanlara sahip çıktıklarını söyleyen AK Parti Sarıyer Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Binnur Hattat, “Vetbüse İlçe Teşkilatı olarak destek veriyoruz. Dünya üzerinde yalnızca insanlar yaşamıyor. Diğer canlılarında yaşam hakkına saygı duymalıyız. Bu bilinçle bizler de birçok projeye imza attık” ifadelerini kullandı.