Beşir Derneği ve Türk Kızılayı’nın öncülüğünde düzenlenen ‘Kan Kardeşi’ projesinde, Sarıyer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda il ve ilçede 6 bin 983 ünite kan bağışı yapıldı.

"Kan ani değil, sürekli ihtiyaçtır" düşüncesinden hareketle "Bir Damla Bin Umut" sloganıyla başlatılan kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mart ayının sonuna kadar devam edecek proje kapsamında, önceki yıllarda ulaşılan 100 bin ünite kan bağışının aşılması hedefleniyor.

Kan bağışı devam ediyor

Ülkemizde her geçen gün artan kan ihtiyacına karşı Beşir Derneği ve Türk Kızılayı'nın ortaklaşa yürüttüğü Kan Kardeşim Projesi devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda 100 bin ünitenin üzerinde kan bağışına vesile olan proje, kan bekleyen ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Beşir Derneği'nin "Bir Damla Bin Umut" sloganıyla 9 Şubat'ta başlattığı ve vatandaşların büyük ilgiyle karşıladığı kampanya çerçevesinde Sarıyer, Bayrampaşa, Fatih, Gaziosmanpaşa, Şişli, Kağıthane gibi İstanbul'un birçok noktasının yanı sıra Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de kurulan kan bağışı çadırlarında 6 bin 983 ünite kan topladı.